Wednesday, December 18, 2013

Ημερίδα ΡΙΚ με θέμα «60 Χρόνια Δημόσιας Ραδιοφωνίας - Ιστορία, Προσφορά, Προσδοκίες για το Μέλλον»


Το Ραδιοφωνικό ΄Ιδρυμα Κύπρου διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου  ημερίδα με την ευκαιρία των εξηντάχρονων της  ραδιοφωνίας στην Κύπρο, με θέμα «60 Χρόνια Δημόσιας Ραδιοφωνίας - Ιστορία, Προσφορά, Προσδοκίες για το Μέλλον».

Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Διασκέψεων «Τάσσος Παπαδόπουλος» του Αρχείου του ΡΙΚ, μεταδιδόταν απευθείας από το Α΄ Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα.  Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν  η Λίτσα Μαυρίδου και  o Κώστας Μιχαηλίδης, παραγωγοί του Α΄ Προγράμματος Ραδιοφώνου του ΡΙΚ.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε χαιρετισμούς από  τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Αλέκο Μιχαηλίδη, το Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ κ. Θέμη Θεμιστοκλέους, τον  Εκτελεστικό Πρόεδρο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου κ. Ανδρέα Πετρίδη και μήνυμα του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου το οποίο ανέγνωσε ο Αναπλ. Γενικός Διευθυντής του  Υπουργείου  κ. Κωνσταντίνος Νικολαΐδης.

Ακολούθησε προβολή σύντομου αφιερώματος για την ιστορία του ραδιοφώνου του ΡΙΚ. Την έρευνα, την επιμέλεια και την αφήγηση είχε η Βίκυ Νιούλικου, την ηχοληψία ο Ρένος Κυριάκου και το μοντάζ ο Μάριος Νικολάου.
 
Εισηγητές στην ημερίδα ήταν:
    - η κα Σοφία Ιορδανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών  του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου  στη Δημοσιογραφία-Επικοινωνία, με  θέμα  «Ας ληφθεί υπόψη η εμπειρία της ΕΡΤ». 
    -  ο κ. Ανδρέας Χριστοδούλου, Επικοινωνιολόγος Ειδικός στα Μ.Μ.Ε.,
με θέμα «Η προσαρμογή του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου στο νομορυθμιστικό πλαίσιο της Ευρώπης και στα δεδομένα της οικονομικής κρίσης».
-               ο κ. Χρύσανθος Χρυσάνθου, δημοσιογράφος – ερευνητής, με θέμα «Κρατική ή Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Στρεβλώσεις, αδιέξοδα και προοπτικές».

Στο πλαίσιο της ημερίδας μίλησαν επίσης  οι πρώην Τμηματάρχες Ραδιοφώνου του ΡΙΚ  κύριοι Τάκης Θωμάς και Χριστάκης Καραγιώργης. 

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων των εισηγητών ακολούθησε συζήτηση.

Στον προθάλαμο της  αίθουσας  «Τάσσος Παπαδόπουλος»   λειτούργησε  έκθεση της Κυπριακής Φιλοτελικής Εταιρείας  με τίτλο «Ραδιοφωνικό ΄Ιδρυμα Κύπρου 1959 – 1962».

Στην έκθεση εκτέθηκαν  150 περίπου φάκελοι ακροατών από ισάριθμα χωριά της Κύπρου, οι οποίοι με τις επιστολές τους, ζητούσαν από το ΡΙΚ να μεταδώσει τραγούδι της επιλογής τους.
 


No comments: