Saturday, September 21, 2013

Το «αυγό του φιδιού» και το «βασίλειο της υποκρισίας»

Του Γιώργου Καλλινίκου
 Μόλις χάθηκε μια ζωή, «ξύπνησαν» οι πολιτικοί σε Ελλάδα και Κύπρο


Ένας αθώος νέος έχασε τη ζωή του από το δολοφονικό μαχαίρι ενός φασιστόμουτρου. Τι σημασία έχει το χρώμα του; Αν είναι μπλε ή κόκκινος ή έστω πράσινος; Σημασία έχει μόνο ότι μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε εξαιτίας ενός εγκληματία. Και βγήκαν όλοι ανεξαιρέτως να καταδικάσουν τους εγκληματίες νεοναζί. Οι πολιτικοί ανταγωνίζονται ποιος θα βροντοφωνάξει πιο παχιά λόγια σε βάρος των Χρυσαυγιτών. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος σε σύσκεψη κορυφής, έφτασαν στο σημείο να μιλούν για τροποποίηση του συντάγματος ώστε να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α.. Μερίδα του λαού βγήκε στους δρόμους και διαδήλωσε την οργή του. Όλοι ανεξαιρέτως καίγονται σήμερα για το «αυγό του φιδιού» που εκκολάφτηκε. Οποία υποκρισία Θεέ μου!

Έπρεπε να σφάξουν ένα νέο για να αρχίσουν όλοι να ουρλιάζουν. Όμως, από τότε που επήλθε η διάλυση του ελληνικού κράτους, από τότε που οι Τροϊκανοί άλωσαν τη χώρα, από τότε που εκατομμύρια Έλληνες ξύπνησαν από τη χειμερία νάρκη και αντιλήφθηκαν σε ποια ψευδαίσθηση καλοπερνούσαν επί δεκαετίες, οι Χρυσαυγίτες την ίδια εγκληματική δράση παρουσίαζαν. Όταν μαχαίρωναν αλλοδαπούς, αυτοί γύριζαν τη ράχη. Ξένοι ήταν και μάλιστα παράνομοι. Τι τους ένοιαζε; Τι ένοιαζε τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο; Δεν ήταν καν ψηφοφόροι τους. Τότε το «αυγό του φιδιού» δεν ήταν απειλή.

Όταν με τις εκφοβιστικές τους μαύρες στολές έπαιρναν το νόμο στα χέρια και κτυπούσαν όποιον δεν τους άρεσε ή όποιον θεωρούσαν ότι δεν συνάδει με την άρια φυλή που θεωρούν ότι εκπροσωπούν, ούτε το «αυγό» ούτε το «φίδι» νόμιζαν ότι τους απειλούσε. Το Jungle Report θύμισε μερικές δηλώσεις πολιτικών και άλλων που σήμερα μάλλον ωρύονται. Θαυμάστε τους:Βύρων Πολύδωρας: «Βεβαίως συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή» | «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία».Στέφανος Κασιμάτης: «Όσοι πιστεύουμε στη δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στη Χρυσή Αυγή -και σοβαρολογώ απολύτως». Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα». Γιώργος Τράγκας: «Έχουν έρθει οι άνθρωποι [σ.σ. οι χρυσαυγίτες] σε πλήθος εκπομπών μου και μου έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις που επικαλούνται διάφοροι...» «Εγώ, αν λάβω υπόψη μου ότι η Χ.Α. είναι εκτός συνταγματικού τόξου, πρέπει να πω ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα είναι εκτός συνταγματικού τόξου». Ντόρα Μπακογιάννη: «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το “σεις και με το σας”». Ανδρέας Λοβέρδος: «Η Χρυσή Αυγή είναι αυθεντικό κίνημα».
Όσο για τον απλό κόσμο; Στις εκλογές του Ιουνίου 2012 η Χρυσή Αυγή εξασφάλισε 6,92% και 18 βουλευτικές έδρες. Συνολικά 425.990 πολίτες ψήφισαν το φασιστικό κόμμα! Μπορεί πολλοί από αυτούς που ψήφισαν «Χρυσή Αυγή» να το έκαναν ως πράξη αντίδρασης στο διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο. Μπορεί στην απόγνωση τους να κινήθηκαν παρορμητικά. Eίναι όμως, ένα μάθημα. Σε καμία απόγνωση, δεν στρέφεσαι στο πιο εγκληματικό.

Η υποκρισία ωστόσο, δεν βασιλεύει μόνο στην Ελλάδα. Έχει προέκταση και στο δικό μας νησί. Μπορεί το «αυγό του φιδιού» να μην εκκολάφτηκε ακόμη στην Κύπρο, αλλά σιγοψήνεται. Ίσως με πιο αργούς ρυθμούς (η δική μας χειμερία νάρκη είναι ενίοτε βαθύτερη). Περιμένει ακόμη πιο βολικές συνθήκες για να ξεπεταχτεί το τέρας. Χθες όλα τα κόμματα κατακεραύνωσαν τη Χρυσή Αυγή. Χθες, μετά που κάποιος νέος έχασε τη ζωή του. Προχθές, δεν μας πολυενδιέφερε. Ήταν μακριά μας το πρόβλημα. Τι και αν τα φασιστοειδή έχει χρόνια που άρχισαν να δείχνουν τα δόντια τους στους δρόμους, σε εκδηλώσεις, σε στάδια.

Μέχρι και ο υπουργός Δικαιοσύνης θυμήθηκε χθες –μετά τον διεθνή σάλο- να βγει και να δώσει διευκρινήσεις για την προ ημερών τοποθέτηση του υπουργείου του ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει πρόβλημα φασιστικών, ρατσιστικών και εθνικιστικών οργανώσεων. Δεν ένοιωσε την ανάγκη να κάνει τη διευκρίνιση την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η τοποθέτηση. Μόλις χθες, όταν ο σάλος εξέθεσε το υπουργείο. Χθες διευκρίνισε ότι υπάρχει και στην Κύπρο ρατσιστική και εθνικιστική δράση, ότι παρακολουθείται και διαβεβαίωσε ότι «καμία ανοχή θα επιδειχθεί» σε τέτοιες συμπεριφορές.

Να εφησυχάσουμε άραγε; Το «αυγό του φιδιού» δεν το βλέπαμε αλλά την «κωλοσυρμαθκιά της κουφής» την εντοπίσαμε. Ας είναι. Έστω και μετά την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Στο βασίλειο της υποκρισίας όμως, όπου οι πολιτικοί ευαισθητοποιούνται μόνο μετά το πρόβλημα, ελπίδα υπάρχει μόνο εάν οι πολίτες κυνηγήσουν το «φίδι» και δεν το αφήσουν να δράσει ούτε για μια στιγμή…
 Γιώργος Καλλινίκου  facebook
Εφημερίδα "Φιλελεύθερος" 20-9-2013

No comments: