Tuesday, September 3, 2013

Η Επιτυχία της Ανοησίας

Του Χρίστου Ρότσα
Αυτό που έγινε στην Κύπρο το δεύτερο ήμισυ του Μαρτίου είναι η μεγαλύτερη καταστροφή πλούτου που έγινε ποτέ στην χώρα μας.  Όσοι είχαν πάνω από 100,000 τα έχασαν όλα στην Λαϊκή και τα μισά στην Κύπρου.  Ήταν οι πρώτες τράπεζες, είχαν τους περισσότερους και μεγαλύτερους πελάτες.  Αυτός ο πλούτος έγινε αέρας.

Δεν κουρεύτηκαν οι φτωχοί, οι πλούσιοι κουρεύτηκαν.  Γι’ αυτό και δεν είδαμε κόσμο στους δρόμους.  Και σχετικά λίγοι στον αριθμό και τέτοιοι άνθρωποι δεν κατεβαίνουν στους δρόμους.   Άλλως πως είναι μαθημένοι να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες τους.  Επιπλέον των μετρητών έχασαν και τεράστιες περιουσίες σε χρεόγραφα, αξιόγραφα και κυρίως τραπεζικές μετοχές αξίας εκατομμυρίων που έρχονταν από πολύ μακριά.  Από γενιά σε γενιά.

Το ΑΚΕΛ και τα δογματικά ηγετικά στελέχη του κατάφεραν να καταστρέψουν όλους αυτούς χωρίς να φανούν ότι το κάνουν οι ίδιοι!  Είναι ψέμα να επικαλείται το ΑΚΕΛ ότι οι χαμηλά αμειβόμενοι πληρώνουν μόνο.  Το μισό των απαιτούμενων κεφαλαίων τα έβαλαν ακούσια οι πλούσιοι.  Όπως και θα πληρώσουν και ένα μεγάλο μέρος από το άλλο μισό.  Προς ικανοποίηση των Κομμουνιστών που πέτυχαν διπλά και τους πλούσιους να βλάψουν και τους φτωχούς να βοηθήσουν.  Ακούσια πέτυχαν και τα δύο με την βοήθεια των Ευρωπαίων τραπεζιτών. 

Όμως όταν τιμωράς αυτούς που παράγουν τον πλούτο, η ικανοποίηση είναι σύντομη.  Η ανεργία και η ανέχεια είναι το αποτέλεσμα που συνήθως επηρεάζει την πλειοψηφία του κόσμου.  Και από Κύπρο ευημερούσα έχουμε Κύπρο μιζέριας.

Όταν θα καταλαγιάσουν τα πράγματα και δούμε ποιοι πέσανε θα δούμε ότι είναι οικογένειες και προσωπικότητες που βοήθησαν και στήριξαν την Κύπρο και ρίσκαραν πιστεύοντας σε αυτήν. Έκαναν δουλειές και έδωσαν εργασία σε χιλιάδες συμπατριώτες μας.   
Τώρα αυτό το σύστημα έχει καταρρεύσει.  Δεν ξέρω ποιο θα το αντικαταστήσει αλλά όποιον και να είναι, το ΑΚΕΛ δεν θα παύσει να είναι υπεύθυνο για την εξανέμιση τόσου πλούτου, θέσεων εργασίας και φτώχιας.  Και αν αυτοί το ξεχάσουν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία θα τους το υπενθυμίζουν. 

Χρίστος Ρότσας 


No comments: