Wednesday, June 19, 2013

Αλεξάνδρα Καρτά

Πολυτάλαντη και δημιουργική


Με χαρά, σας παρουσιάζω τη φίλη Αλεξάνδρα Καρτά, από την Αθήνα, επιτυχημένη επαγγελματία αστρολόγο, η οποία εκτός από τα πολλά άλλα ενδιαφέροντα, στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται και με τη ζωγραφική.

Αντλεί την έμπνευσή της βασικά από την αστρολογία και την αστρολογική εννοιολογία, καθώς επίσης, από τον ψυχισμό, της ανθρώπινης ύπαρξης. Ως επαγγελματίας αστρολόγος είναι φυσιολογικό, να χρησιμοποιεί ως κύριο θέμα -ή αφορμή- την αστρολογία στα έργα της.

Μέσα από την αστρολογία βρίσκει και παντρεύει τα χαρακτηριστικά που της είναι πιο αντιπροσωπευτικά και τα αποτυπώνει σε μια ζωγραφιά... «Είναι φορές που όταν προσπαθώ να [βγάλω] αυτό που είναι μέσα στο μυαλό μου, νοιώθω μία διαδικασία τοκετού!» λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Πονώ εγκεφαλικά μέχρι να βγει το αποτέλεσμα, που θέλω και όταν αυτό γίνει, νιώθω μεγάλη ευτυχία...».

Η ωριμότητα της σκέψης της, ενισχύει το άπλωμα των ιδεών της, που με το λιτό, αλλά άκρως περιεκτικό λόγο εκφράζει ελεύθερα. Σεμνή και καλλιεργημένη με περιεχόμενο δείχνει περισσή αγάπη στους γύρω της. Γεμάτη προβληματισμούς και καλλιτεχνικούς κραδασμούς αποτυπώνει στους ωραίους πίνακές της, τα συναισθήματα και τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής, που την απασχολούν.

Οι ευφάνταστες ζωγραφικές της πινελιές είναι γεμάτες λαμπιρίζον φως, σε μια αρμονική σύζευξη ύλης και πνεύματος. Παρά τις αστρικές αναζητήσεις, τα χρώματα που κυριαρχούν είναι τα γήινα, τα οποία συμφιλιώνουν τη ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης με τη φύση της.

Στις προσεγμένες και καλαίσθητες γραμμές της που τις απλώνει με τόση άνεση και χάρη, αποτυπώνει όσο μπορεί πιο πιστά, όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που περιέχει ο εσώτερος πλούσιος κόσμος της και συλλαμβάνει η γόνιμη φαντασία της.

Η έντονη αναζήτηση μέσω της τέχνης υποδηλώνει με απόλυτη συνέπεια την οπτική γωνία μέσα από την οποία βλέπει τα πράγματα. Στην ουσία αναπαριστά τους προβληματισμούς, που την απασχολούν και τα ερωτήματα που θέτει για το μυστήριο της ζωής και τη σχέση της με τον αστρικό κόσμο, είτε ζωγραφίζει πρόσωπα, είτε ακόμα και τοπία.

Η Αλεξάνδρα Καρτά είναι ένας λεπτός άνθρωπος με πολλές ευαισθησίες, καλλιτεχνική δημιουργικότητα, αγάπη για τις τέχνες και τον άνθρωπο. Υπηρετεί με σεβασμό αυτό που της αρέσει και την ευχαριστεί, προσπαθώντας, να ανακαλύψει όλα εκείνα τα μαγικά μυστικά, που τέρπουν και τις πέντε αισθήσεις μέσα από τη ζωγραφική τέχνη.

Οι ακαδημαϊκές της σπουδές, της έδωσαν την ευκαιρία να αναπτύξει τις γνώσεις της, τις έμφυτές της ικανότητες και τα κρυμμένα της ταλέντα. Τα θαυμάσια έργα της Αλεξάνδρας γεμάτα καλπάζουσα φαντασία συνθέτουν όμορφους ζωγραφικούς πίνακες, που ελκύουν το ενδιαφέρον. Προβάλλουν τις ανεξάντλητες ομορφιές της θείας φύσης, τις χαρές της ζωής και τα διαχρονικά υπαρξιακά ερωτήματα.

Σέβεται αυτό που κάνει, γι’ αυτό και το υπηρετεί με τον ανάλογο σεβασμό και αξιοπιστία. Ζωγραφίζει κυρίως πρόσωπα... γιατί όπως λέει η ίδια: Το πρόσωπο παρουσιάζει με τον πιο έντονο τρόπο την ψυχή μας!

Η ομορφιά ή η ασχήμια δεν έχει να κάνει σε αυτό... ένα άσχημο πρόσωπο μπορεί να είναι πολύ πιο [όμορφο] από οποιοδήποτε άλλο που θεωρείται πρότυπο ομορφιάς. Πιστεύει πως η ομορφιά κάνει τον κόσμο καλύτερο. Προσπαθεί έτσι ακατάπαυστα, να διατηρήσει αυτήν την ομορφιά, που κρύβει και η ίδια βαθιά μέσα της. Δεν έχει πουλήσει κανέναν πίνακά της γιατί τα θεωρεί παιδιά της και ούτε έχει κάνει εκθέσεις! Μόνο δωρίζει σε φίλους, συγγενείς και γνωστούς...


Η Αλεξάνδρα ξέρει να αγκαλιάζει ολόκληρο το σύμπαν, με το θαύμα του έργου της. Τα έργα της είναι αστέρια του σύμπαντος, κοχύλια της θάλασσας και δέντρα της γης. Αν και αυτοδίδακτη ζωγράφος, έμαθε αρκετά καλά, όλα εκείνα τα απαραίτητα «μικρά μυστικά», που τη βοηθούν να απλώνει στο καμβά τις ζωγραφιές της με ευκολία και επιτυχία.

Η εικαστική της αναζήτηση βρίσκει διεξόδους στους ωραίους της πίνακες, ιδιαίτερα στις εκφραστικές της προσωπογραφίες. Το στυλ της, που περιλαμβάνει προσωπογραφίες ενισχύεται με τη δραματική χρήση των χρωμάτων, το οποίο βρίσκω ιδιαίτερα ευχάριστο.

Οι ζωγραφιές της έχουν έντονη εκφραστικότητα, αφήνοντας τον παρατηρητή, να ταξιδέψει μέσα από τα κρυμμένα μηνύματα που επιδιώκει να προβάλλει και τους συναισθηματικούς τριγμούς που θέλει, να προκαλέσει. Ερωτήματα, συναισθήματα και εσωτερικές διεργασίες μέσα από τη σύζευξη ρεαλιστικού και ιδεατού σκηνικού, τοποθετώντας τα  κρυμμένα μηνύματα μέσω των προσωπογραφιών της.

Οι γόνιμοι προβληματισμοί της και οι ανησυχίες της και τα δικαιολογημένα ερωτήματα για τη φύση, το σύμπαν και τη ζωή, δεν εξαντλούνται μόνο μέσα από τις καλλιτεχνικές τις επαγγελματικές της ενασχολίες και δημιουργίες, αλλά περνούν και μέσα από το άδολο ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και τα κοινά.

Στο ταξίδι αναζήτησης της τέχνης και ανακάλυψης του εσώτερου εαυτού μας, που τόσο τη συγκινεί, να ‘ναι μακρύς ο δρόμος της γεμάτος επιτυχίες, γιατί το αξίζει.
Φοίβος Νικολαΐδης
 

Η Αλεξάνδρα Καρτά γεννήθηκε την πρώτη μέρα του φθινοπώρου. Από πολύ μικρή ηλικία ξεδιπλώνoνται oι μεταφυσικές της ανησυχίες βλέποντας προφητικά όνειρα και αφήνοντας τη διαίσθησή της να της αποκαλύπτει γεγονότα που αφορούσαν τη ζωή της. Αποτραβηγμένη στο δικό της ξεχωριστό κόσμο με ανεπτυγμένες καλλιτεχνικές ανησυχίες, ένοιωθε τους ανθρώπους γύρω της περισσότερο με την αύρα που ακτινοβολούσαν παρά με τη φυσική τους παρουσία.

Το ανήσυχό της πνεύμα την οδήγησε να σπουδάσει ψυχολογία, προσπαθώντας να ανιχνεύει τα άδυτα της ψυχής του ανθρώπου. Αυτό δεν της ήταν αρκετό και το 1988 ανοίγει το κεφάλαιο “Αστρολογία”. Και τότε νοιώθει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο της εξέλιξής της. Όλα της φαίνονταν τόσο δικά της, και αρχίζει να ρουφάει τις γνώσεις με πάθος και φανατισμό πρωτόγνωρο μέχρι τότε.

Οι σπουδές της στην Ελλάδα ξεκίνησαν με την σχολή Αστρολογίας του Περικλή Καραμηνά και Cosmic Patterns, συγχρόνως σεμινάρια με τη Λίτσα Πατέρα, Γιώτα Καλογερά, Θωμά Γαζή, Μιλτιάδη Μουτάφη. Αρθρογράφησε σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά σαν έκτακτος συνεργάτης.

Από το 1991 είναι απόφοιτος της MIND CONTROL SILVA και SILVA INTUTION ESP (Διαίσθησης), ενώ μέχρι σήμερα παρακολουθεί ανελλιπώς τις συγκεντρώσεις αποφοίτων. Κάνοντας ταξίδια στο εξωτερικό ήρθε σε επαφή με άτομα βαθειά φιλοσοφημένα, που ενέργησαν ως μέντορές της. Λίγο πριν το 2000 επιλέχτηκε από τη μεγάλη μεταφυσικό Ελένη Κικίδου και καλλιέργησε την ενόραση, αναπτύσσοντας τη διαίσθηση και την ψυχομετρία.

Έχει συμμετάσχει στη στατιστική αστρολογική εταιρία (Ι S A R) για τη μελέτη μου πάνω στο SOLAR Returns. Το 2009 αποφοίτησε με έπαινο από την Πανελλήνια Αριθμολογική και Ταρωσοφική Ακαδημία. Συνεργάζεται με ηλεκτρονικές εφημερίδες, έντυπα και ιστοσελίδες (sites). Από τους κυριότερους προσανατολισμός της στην αστρολογία είναι να τη συνδυάσει με τη μεταφυσική.



Μέσα από τη δουλειά της στοχεύει να κινήσει το ενδιαφέρον σε συγκεκριμένα θέματα.



Οι πίνακες της Αλεξάνδρας διακρίνονται από την πρωτοτυπία του περιεχομένου τους και τη φροντισμένη επιμέλεια της δημιουργού τους.



Αλληγορικές παραστάσεις συμπληρώνουν την καλλιτεχνική αξία του έργου της.


Υψηλή καλαισθησία, θαυμάσια έργα γεμάτα χρώματα και καλπάζουσα φαντασία.


Η πηγαία εικαστική γραφή της Αλεξάνδρας Καρτά διακρίνεται για τη συγκροτημένη αλλά ελεύθερη απεικόνιση , αναδεικνύοντας τις αντιπαραθέσεις του χρώματος, καθώς αυτές διαμορφώνουν υποβλητικές εικόνες σχεδόν δραματικές, που δραστηριοποιούν τη φαντασία του παρατηρητή, προκειμένου να συλλάβει τις κρυμμένες προεκτάσεις και τα υφέρποντα νοήματα της κάθε σύνθεσης.



Συμβολικό ή αλληγορικό περιεχόμενο, μέσα από μετουσιωμένες παρατηρήσεις της καθημερινότητας, συνδυασμένες με εντυπώσεις, οι οποίες αναβλύζουν από το ατομικό υποσυνείδητο.


Τα αποτυπωμένα αινίγματα της ζωής, δίνοντας εναύσματα στοχασμού στον προσεχτικό παρατηρητή.

Απλές καθαρές γραμμές του προσώπου μέσα από την αντίθεση του φωτός παραπέμπουν ξεκάθαρα στον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων.


 Όμορφες πινελιές στον καμβά με χάρη. Πηγαία έκφραση της ζωής και της καρδιάς



Μέσα από τα μυστικά μονοπάτια των άστρων και της ζωής προσπάθεια δύσκολη ανίχνευσης του πεπρωμένου.



Πλούσια αφαιρετική, εκφραστική ζωγραφική γεμάτη πάλλοντα νοήματα προς τέρψιν της όρασης και του νου!


Συναισθήματα και καταστάσεις του μύθου και της πραγματικότητας ζωντανεύουν στον καμβά μέσω της γυναίκας, ως στοιχείο- σύμβολο στο χώρο και στο χρόνο.


 Με έκδηλη εκφραστικότητα οπτικά, σύνθεση με τη θεία ομορφιά της αιωνιότητας.

Καλαίσθητη χρήση των χρωμάτων με ωραίο τελικό αποτέλεσμα. Ορατή η αγάπη για την τέχνη.

Ένα μικρό δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς, της Αλεξάνδρας.

Είτε με χρώμα, είτε με μαύρο και άσπρο, αναδύουν την αυθεντικότητά της, το μυστήριο της και τον πλούσιο εσωτερικό της κόσμο.


Ο άνθρωπος χωρίς πέπλα, με την ομορφιά, την πλαστικότητα και τα συναισθήματα του.


Οι πίνακες της Αλεξάνδρας είναι μακρινοί και συγχρόνως κοντινοί…


Επιτυχημένη προσπάθεια απεικόνισης όλων αυτών που μπορείς να διαβάσεις στο πρόσωπο κάποιου... στο χαμόγελό του... στα μάτια του... στο άρωμα ψυχής που αναδύει...



Ύμνος για τη γυναίκα:-Τη γυναίκα γυμνή πρόκληση. Τη γυναίκα έρωτας. Τη γυναίκα σύμβολο της γονιμότητας



Εξαιρετική απεικόνιση της χαράς και της ομορφιάς της ζωής.

Με έκδηλη εκφραστικότητα οπτικά, σύνθεση με τη θεία ομορφιά της αιωνιότητας.


Απλές καλαίσθητες γραμμές, μέσα από την εκφραστικότητα του προσώπου, παραπέμπουν ξεκάθαρα στον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων.

 Καθαρές γραμμές, υπέροχοι χρωματισμοί, αρμονία και ομορφιά.



Ωραιότατη δημιουργία φτιαγμένη με αγάπη και μεράκι.
Όταν το ζωγράφιζα σκεπτόμουν ότι στην ζωή μας όλα είναι ρευστά και το μόνο που μένει είναι οι αξίες οι πραγματικές και ανιδιοτελείς αγάπες, όπως αυτή της μάνας προς το παιδί...
 Αλεξάνδρα Καρτά facebook

No comments: