Monday, June 17, 2013

Βρέστε μια πλατεία…

Πιστεύει κανείς ότι μπορεί κάτι να αλλάξει;
Του Γιώργου Καλλινίκου



Ο Αναστασιάδης έστειλε επιστολή στην Τρόικα τρεις μήνες μετά από τη συμφωνία μαζί της για τους επαχθείς όρους της δανειακής σύμβασης που βυθίζουν τον τόπο και την οικονομία του σε σημείο στο οποίο βρισκόταν πριν από δεκαετίες. Ζήτησε λέει την στήριξη της, διαφορετικά δεν θα αντέξουμε. Δεν ξέρω πόσοι ενθουσιάστηκαν με την «τόλμη» του προέδρου, αλλά μόνο όσοι αιθεροβατούν δεν αντιλαμβάνονται πως πρόκειται για μια επικοινωνιακή κίνηση που στοχεύει να δημιουργήσει άλλοθι στον πρόεδρο για τα χειρότερα που έπονται. Ο πρόεδρος προειδοποίησε, προσπάθησε, αλλά οι απάνθρωποι τροϊκανοί δεν συγκινήθηκαν και θα έρθουν με νέο μνημόνιο. Και βεβαίως, αυτοί που θα πονέσουν θα είναι οι βιοπαλαιστές. Κάποιοι άλλοι, θα προλάβουν και πάλι να βγάλουν μερικά εκατομμύρια εκτός Κύπρου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας δηλώνει ότι δεν βλέπει νομικό θέμα στην υπόθεση της Uniastrum, αλλά επειδή ο νέος «Σέρλοκ Χολμς» (βλέπε Καρογιάν) ανακάλυψε σκάνδαλο και επειδή υπήρξαν κάποια υπονοούμενα, αποφάσισε να διατάξει έρευνα. Πρόκειται για τον ίδιο που τη χάρισε στο γιο του, αλλά τότε δεν φάνηκε να ενοχλήθηκε από τα υπονοούμενα.

Η κυβέρνηση διακηρύττει πλέον ξεκάθαρα, ότι θα μελετήσει αποκρατικοποιήσεις-μετοχοποιήσεις στους ημικρατικούς οργανισμούς, αφού μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει οικονομική επιβίωση. Τι και αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας καθησύχαζε προεκλογικά τους εργαζομένους στους ημικρατικούς οργανισμούς ότι δεν κινδυνεύουν οι θέσεις τους;

Το ΑΚΕΛ συνεχίζει από την 1η Μαρτίου, σχεδόν καθημερινά να σφυροκοπεί τους πάντες και τα πάντα για την οικονομική καταστροφή που φέρνει το μνημόνιο. Διαγράφει πλήρως, ότι την οικονομική καταστροφή έφερε η δική του πενταετής διακυβέρνηση, όπως και την Τρόικα και το μνημόνιο. Αντί να κρυφτεί για αρκετά χρόνια, μπας και ο λαός ξεχάσει τις ευθύνες του, παρουσιάζεται με απύθμενο πολιτικό θράσος.

Το ΔΗΚΟ του Καρογιάν βγάζει ανακοίνωση και λέει ότι «κανένα οικονομικό έγκλημα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο» όταν το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα όλων των εποχών σημειώθηκε επί της προηγούμενης διακυβέρνησης στην οποία το ΔΗΚΟ του Καρογιάν ήταν συγκυβερνών κόμμα!!!

Την στιγμή που αποκόπτονται τα επιδόματα από τυφλούς και ανάπηρους, την στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες είδαν τους μισθούς τους να κουρεύονται σε σημείο που αδυνατούν να συντηρήσουν τις οικογένειες τους, οι δικαστές αυτοεξαιρέθηκαν από το κούρεμα των αποκοπών, αφού έκριναν ότι ο νόμος ήταν αντισυνταγματικός! Και αν είναι, τι; Μήπως το κούρεμα το μισθών των υπόλοιπων ήταν συνταγματικό; Μήπως το κούρεμα των καταθέσεων που οι ίδιοι έκριναν ότι δεν μπορούσαν να κρίνουν και παρέπεμψαν στα επαρχιακά δικαστήρια όπου θα χρειαστεί μια οκταετία για να βγει απόφαση, ήταν συνταγματικό;

Οι κυβερνώντες λένε ότι θα αλλάξουν τα δ.σ. των ημικρατικών οργανισμών για να σταματήσει τα θέμα του διορισμού ημετέρων. Και γιατί να μην τους πιστέψουμε; Έχουμε επαρκές δείγμα γραφής με τους υπουργούς, τους συμβούλους που μέχρι σήμερα διορίστηκαν και το κερασάκι στην τούρτα που λέγεται Ρίκκος βοηθός γενικός εισαγγελέας!!!

Έχει ακόμη κάποιον που πιστεύει ότι μπορεί κάτι να αλλάξει σε αυτό τον τόπο; Και δεν έχουμε καν πλατεία Ταξίμ, εμείς. Δεν έχουμε ούτε καν πλατεία Ελευθερίας. «Υπόδουλοι» σε τέτοιους πολιτικούς, τι να την κάνουμε την Ελευθερίας; Βρέστε όμως, μια πλατεία, μια οποιαδήποτε πλατεία…


Γιώργος Καλλινίκου
Εφημερίδα "Φιλελεύθερος" 16/6/2013

No comments: