Thursday, May 16, 2013

«Συμμετοχή νέων μέσω ψηφιακής ψηφοφορίας»

Αξιέπαινες πρωτοβουλίες

 Ο Δήμος Λατσιών σε συνεργασία με το Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λατσιών και την άτυπη ομάδα Youthorama, υλοποίησε κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του δημοκρατικού σχεδίου «Συμμετοχή νέων μέσω ψηφιακής ψηφοφορίας». Οι δικαιούχοι νέοι γνωρίστηκαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν απόψεις γύρω από τη θεματική και συναντήθηκαν με εκπροσώπους κέντρων λήψης αποφάσεων. Παράλληλα συμμετείχαν στην υλοποίηση flashmob για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Νέα Γενιά σε δράση.

Οι εκατόν πενήντα νέοι ηλικίας 13-30 ετών προέρχονταν από την ομάδα νέων Youthorama ΣΚΑ.Ο.Π., τη Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Λατσιών και του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη – τη Rock Band – τη Nεανική χορωδία Πανοράματος του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη με τους μαέστρους και τους υπεύθυνους του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος και του Δήμου Λατσιών, του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λατσιών, της Άτυπης ομάδας νέων Sponta-neous, του Γυμνασίου και Λυκείου Λατσιών. Η δράση καλύφθηκε με έξι κάμερες και το παραγόμενο υλικό θα είναι έτοιμο σε ειδική εκδήλωση προβολής του. Οι νέοι παρουσίασαν στο κοινό τις έξι αξίες που οι ίδιοι πιστεύουν πώς θα πρέπει να δομείται η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συνοδεία του ύμνου της Ευρώπης. 
 
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τα νεανικά δρώμενα στην Αίθουσα Λίτσα Φωκίδη του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος, με δράσεις όπως θέατρο/ κυπριακούς παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, τραγούδι, φωτογραφία, ζωγραφική από ανακυκλώσιμα υλικά, επιτραπέζια παιχνίδια. Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να απευθυνθείτε στο  Δήμο Λατσιών στο τηλ. 22 878 688. Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

No comments: