Tuesday, March 5, 2013

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας απο τη Φωτοδός

Η Φωτοδός παρουσιάζει Ομαδική Έκθεση με θέμα «Ανοικτοί Χώροι»


Πρόκειται για ομαδική έκθεση των μελών της, η οποία επιδιώκει ένα διάλογο με την έκθεση "Ανοιχτοί Τόποι" της ομάδας "Φωτοπόροι" από τη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε στην Φωτοδό από τις 26 Ιανουαρίου-8 Φεβρουαρίου 2013. Και οι δυο εκθέσεις παρουσιαστήκαν επίσης στη Θεσσαλονίκη.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι :
Γιαννάκης Βάκης, Βαρνάβας Βαρνάβα, Μιχάλης Γεωργιάδης, Ιωάννης Γέρου, Ζήνων Ζήνωνος, Μάκης Οικονομίδης, Ζήνων Σιερεπεκλής και Βασίλης Χρυσάνθου

Εγκαίνια: Τετάρτη, 6 Μαρτίου στις 19:30 από τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Κύπρο κ. Βασίλη Παπαϊωάννου
Διάρκεια έκθεσης: 06 Μαρτίου – 22 Μαρτίου 2013
Οίκημα και Εκθεσιακός Χώρος Φωτοδού – Ξάνθης Ξενιέρου 24, Άγιος Αντώνιος 1015 Λευκωσία.
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 17:00 – 20:00.

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η Φωτοδός είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο για την καλλιτεχνική φωτογραφία που ιδρύθηκε το 2001. Βασικός σκοπός του σωματείου είναι η παραγωγή και προώθηση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Προσπαθεί να επιτύχει τους σκοπούς του με τη διοργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, προβολών, συναντήσεων, εκθέσεων, εκδόσεων και άλλων συναφών δραστηριοτήτων. Διαθέτει εκθεσιακό χώρο στη Λευκωσία. Η Φωτοδός έχει αντιπροσωπεύσει τη Κύπρο είτε ομαδικά είτε ατομικά σε εκθέσεις στο εξωτερικό όπως Ελλάδα, Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Λουξεμβούργο και Ηνωμένο Βασίλειο. Σε συνεργασία με άλλους φορείς έχει φιλοξενήσει στην Κύπρο εκθέσεις σημαντικών φωτογράφων, όπως  Henri Cartier-Bresson, Sebastiao Salgado, Κώστα Μπαλάφα, Βούλας Παπαϊωάννου, Νίκου Οικονομόπουλου.

No comments: