Wednesday, May 9, 2012

Η επέλαση των ναζιστών


Η μαύρη αυγή της 6ης Μαΐου, 2012 στην Ελλάδα
Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε μυαλό, ελευθερούτε δε σκέψη, κρίση, αξιών τε πατρώων ήθη, υποθήκας τε προγόνων…
Είτε θα σας πάρει και θα σας σηκώσει και δεν θα φταίει κανείς άλλος, εκτός από τη θλιβερή πολιτική σας συμπεριφορά…
Καμένα σπίτια από τους Ναζί το 1943 στο χωριό Παλιά Περίθεια της Κέρκυρας, βουβοί μάρτυρες ακόμη και σήμερα των θηριωδιών των φασιστικών νοοτροπιών. 
(Φωτογραφίες, Απρίλιος 2012).



Από την πρώτη τους κιόλας ώρα, τα μέλη της Χρυσής Αυγής έδειξαν τις διαθέσεις τους απέναντι στη Δημοκρατία. Όσοι δημοσιογράφοι δεν σηκώθηκαν όρθιοι για να “υποδεχθούν” τον γ.γρ. Νίκο Μιχαλολιάκο που θα έκανε δηλώσεις οδηγήθηκαν έξω από την αίθουσα ως... ανεπιθύμητοι. Ήταν το πρώτο δείγμα των ανθρώπων που έλαβαν περισσότερες από 440.000 ψήφους κατά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Το γεγονός ότι πολλοί από τους υποψηφίους φέρονται αναμεμιγμένοι με ποινικά και άλλα εγκλήματα (ο εκλεγμένος στην Αττική Ηλίας Κασιδιάρης δικάζεται σε λίγες μέρες για συνέργεια σε ληστεία), δεν πτόησε όσους θέλησαν να τιμωρήσουν τον δικομματισμό. Με σύνθημα το «να καθαρίσει ο τόπος», τα μέλη του φιλοναζιστικού κόμματος κέρδισαν τις ψήφους της δυσαρέσκειας που πολλοί θεώρησαν «αντισυστημικές»...

Είναι ακόμη νωρίς να αποτιμηθεί το προφίλ που ψηφοφόρου της Χρυσής Αυγής σε αυτές τις εκλογές. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι δε συμμερίζονται όλοι τις φασιστικές ή ναζιστικές ιδέες των επικεφαλής. Με 21 βουλευτές, το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου μπαίνει δυναμικά στη Βουλή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατόπιν εντολής του αρχηγού, όλοι οι εκλεγμένοι βουλευτές θα παραιτηθούν και το κόμμα θα είναι αυτό που θα αποφασίσει ποιοι θα είναι αυτοί οι οποίοι τελικά θα είναι αυτοί που θα καταλάβουν τις βουλευτικές έδρες, κάτι που όμως διαψεύδεται από την επίσημη ηγεσία. Επίσης, είναι γνωστό πως πολύ πριν τις εκλογές είχε αποφασιστεί όλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραιτηθούν της βουλευτικής αποζημίωσης και να λαμβάνουν τον μισθό του αντισυνταγματάρχη, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα της αποζημίωσής τους θα πηγαίνουν στον Σύνδεσμο.

Σοκ στις πόλεις του μαρτυρίου

ΜΕ... ιστορική αμνησία ισοδυναμούν οι ψήφοι και τα ποσοστά της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στους τόπους που οι κάτοικοί τους υπέφεραν από τους χιτλερικούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στα Καλάβρυτα, το Δίστομο, στο Κομμένο, αλλά και στην Κοκκινιά, οι ψήφοι στους νέους χίτλερ της Ελλάδας αφήνουν άφωνους τους ήρωες του πολέμου που δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν τα αποτελέσματα. Ενδεικτικά, ψήφοι και ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε μερικά από τα γνωστότερα σημεία όπου Έλληνες εκτελέστηκαν από τους κατακτητές είναι τα εξής:

635 ψήφοι ή 6,44% πήρε η ΧΑ στα Καλάβρυτα της Αχαΐας, όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943 το Ολοκαύτωμα άφησε πίσω του τουλάχιστον 700 νεκρούς
79 ψήφους, δηλαδή 3,48% έλαβε στο Δίστομο Βοιωτίας, όπου στις 10 Ιουνίου 1944, σφαγιάστηκαν 228 άτομα (117 γυναίκες, 111 άντρες, εκ των οποίων 53 παιδιά). Εκτιμήσεις για 600 νεκρούς στην ευρύτερη περιοχή.

2.021 ψήφοι ή 4,12% στα Ιωάννινα, λίγα χιλιόμετρα από τους Λιγκιάδες, όπου στις 3 Οκτωβρίου 1943, εκτελέστηκαν 82 παιδιά, γυναίκες και άντρες και καταστράφηκε το χωριό.

30 ψήφοι ή 5,73% στο Κομμένο της Άρτας, όπου στις 12 Αυγούστου 1943, τουλάχιστον 317 έπεσαν νεκροί από τις θηριωδίες των ναζί.

602 ψήφοι ή 6,09% στον Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης, όπου στις 2 Σεπτεμβρίου του 1944, 949 παιδιά, γυναίκες και άντρες έχασαν τη ζωή τους από τους ναζί.

4.361 ψήφοι ή 8,68% στη Νίκαια και 2.702 ψήφοι ή 7,8% στον Κορυδαλλό, σε δύο από τις γειτονιές που έγινε το Μπλόκο της Κοκκινιάς, στις 17 Αυγούστου 1944. Οι αναφορές κάνουν λόγο για υποχρεωτική συγκέντρωση πληθυσμού 25.000 στην πλατεία της Οσίας Ξένης, ενώ εκτελέστηκαν όσοι έμειναν σπίτι τους. Στη συνέχεια δωσίλογοι υπέδειξαν αντιστασιακούς που εκτελούντο. Συνολικά, τουλάχιστον 315 άτομα εκτελέστηκαν.

7 comments:

~reflection~ said...

Υπέροχε Φίλε μου,

όταν Εμείς δεν παιδαγωγούμε σωστά τα Παιδιά μας, θα έρθει ένας άλλος να το κάνει για μας...

Το αποτέλεσμα της κάλπης, προς την κατεύθυνση που θίγεις, δηλώνει πως η Νεολαία που κατά βάσης στήριξε τους Χρυσαυγήτες δεν έχει ενημερωθεί για τις θηριωδίες του Ναζισμού...

Στο μικρό χωριό μου σημειώθηκαν 48 ψήφοι. Οι Νέοι από Άγνοια εξέφρασαν έτσι την Οργή τους για το Μέλλον τους που καταρρέει!....

Για Ελευθερία δε μίλησε κανείς.
Ίσως γιατί τη Λέξη αυτή την έχουν κάνει Προσευχή τους όσοι την στερήθηκαν. Εύχομαι να μη χρειαστεί να φτάσουμε σε τέτοια κατάντια Στέρησης για να Εκτιμήσουμε τα Αυτονόητα....

Το ΜΑΘΗΜΑ λοιπόν που {παρα}δόθηκε αναφέρει πως τα Παιδιά μας δε γνωρίζουν Ιστορία....
Χολαίνει η Παιδεία από την πλευρα του Σχολείου, μα και από την πλευρά ατομικής ευθύνης που μεταφέρει Μνήμες Εμπειριών από στόμα σε στομα, από γενιά σε γενιά....

Αν αποποιηθούμε των Ευθυνών μας, σε λίγο καιρό θα έρθουν οι Σκοπιανοί να διδάξουν Νέα Ιστορία, καθώς και οι Τούρκοι να αναφέρουν πως δεν έλαβε χώρα η γενοκτονία των Ποντίων....

το ΝΟΥ μας λοιπόν.....
για να ΜΗΝ ξεχνιούνται οι Αλήθειες....

Rena said...

Πέστα Φοίβο!!!!
Πέστα γιατί παιδιά ψήφισαν που δεν τα ξέρουν όλα αυτά γιατί κάποιοι δεν φρόντισαν να τους τα πουν για να τα μάθουν.....

thumbelina said...

καταπληκτικη η αναρτηση σου Φοιβο....
συμφωνω και εγω με την απαντηση του/της reflection....
απορησα και θυμωσα κ εγω με αυτο το αποτελεσμα, μου φαινεται αδιανοητο το γεγονος οτι πηρε τοσους ψηφους και ειδικα απο νεους, ενα κομμα με τετοια ιδεολογια!!!!!!!
με ποα λογικη ψηφισαν? δεν γνωριζαν ιστορια? γιατι ακουγονταν σε ολα τα σχολεια οτι θα ψηφισουν χρυση αυγη? θεωρειτο μοδα? νεα παιδια γιατι θελουν ν ανηκουν σε μια ομαδα, η οποια να τους καθοδηγει κ να τους εξουσιαζει? γιατι επελεξαν για καθοδηγητη καποιον με χιτλερικη κ ρατσιστικη ιδεολογια που συνθημα του ειναι η βια? αν ηθελαν να χτυπησουν το δικομματισμο υπηρχαν τοσα αλλα μικρα κομματα....
η χρυση αυγη ξεκινησε σαν οργανωση, εγινε σωματειο και τωρα ειναι πολιτικο κομμα, σιγουρα και εμεις δεν ειμαστε αμοιροι ευθυνων

ΕΛΕΝΑ said...

Εγώ πάλι - χωρίς να θεωρηθεί σε καμιά περίπτωση ότι υποστηρίζω αυτό το κόμμα - θα διαφωνήσω.
Θεωρούνται εγληματίες όσοι ψήφισαν αυτό το κόμμα και δεν θεωρούνται εγκληματίες αυτοί που οδήγησαν τόσους Ελληνες σε αυτοκτονία, και τους ανάγκασαν να βρεθούν στους δρόμους χωρίς δουλειά και σπίτι??
Δεν είναι εγκληματίες αυτοί που ανάγκασαν τα παιδιά μας να φύγουν έξω, γιατί δεν βλέπουν καμία απολύτως ελπίδα μέσα στην ίδια τους την χώρα??
Δεν είναι εγκληματίες αυτοί που δεν προστάτεψαν τον Ελληνα όταν οι αλλοδαποί τον έκλεβαν, τον χτυπούσαν και του παραβίαζαν την ιδιωτική του ζωή?
Αυτοί οι εγκληματίες έκαναν τόσες χιλιάδες κόσμο να ψάξουν να βρουν μια εναλλακτική λύση που θεωρούσαν ότι θα τους προστάτευε.
Αυτοί είναι οι αληθινοί ένοχοι, χειρότεροι από όλους τους ναζιστές μαζί.
Γιατί αυτοί σκότωσαν κάθε ελπίδα στον τόπο μας.
Ακουγα σήμερα έναν βουλευτή της Χρυσής Αυγής να δηλώνει ότι δεν είναι ούτε φιλοναζιστές, ούτε φασίστες, αλλά εθνικιστές που αγαπάνε την χώρα τους.
Δεν ξέρω αν λένε αλήθεια και ούτε με απασχολεί.
Απλά αναρωτιέμαι, υπάρχει κανείς πολιτικός σ' αυτόν τον τόπο να ενδιαφέρεται πραγματικά για την τύχη αυτής της έρμης της χώρας?
Κανείς πολιτικός "δημοκράτης" και όχι φιλοναζιστής που να βάζει πρώτα την Ελλάδα και μετά τον εαυτούλη του??
Και δυστυχώς δεν βρίσκω κανέναν!

ΕΛΕΝΑ said...

Kαι επειδή κάποιοι αναρωτιούνται "μα δεν ξέρουν τα παιδιά Ιστορία?", θα απαντήσω ότι και αυτήν την ιστορία, φρόντισαν να τους την διδάξουν διαστρεβλωμένη.
Τα παιδιά μας είναι από τα πιο ταλαιπωρημένα παιδιά, παιδιά που ξεκίνησαν με όνειρα και φιλοδοξίες, και που στο ξεκίνημα της ζωής τους φρόντισαν να τους κόψουν ΤΕΛΕΙΩΣ τα φτερά.
Μην τα βάζουμε λοιπόν με τα παιδιά, ας ψάξουμε να βρούμε τους αληθινούς ενόχους που ευθύνονται γι αυτό που συμβαίνει.

thumbelina said...

γλυκια μου Ελενα δεν θεωρω τα παιδια που ψηφισαν εγληματιες, αλλιμονο. απλα αναρωτιεμαι με ποιο σκεπτικο ψηφισαν ενα τετοιο κομμα, τους αντιπροσωπευει η απο αντιδραση.....οσο για το αν ξερουν ιστορια δεν αναφερομαι στα σχολεια και τι τους διδασκουν αλλα - με την ευρυτερη εννοια- τι γνωσεις παιρνουν απο το σπιτι και απο το περιβαλλον τους, ολοι εχουμε ευθυνες, οπως και ολοι ειμαστε αγανακτισμενοι με οσα συμβαινουν και μας πνιγει το αδικο, για αυτο και πολυ σωστα δεν ψηφισαμε κανεναν, γιατι κανενας τελικα δεν ενδιαφερεται για μας και το καλο της χωρας....θα μου πεις και τι κερδισαμε...δεν ξερω ας δημιουργηθει μια κυβερνηση συνεργασιας...ας καταλαβουν οτι τα πραγματα αλλαξαν.....

ΕΛΕΝΑ said...

Thumbelina μου, ελπίζω να μην κατάλαβες εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος ότι υποστηρίζω την Χρυσή Αυγή, σε καμιά περίπτωση δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Είμαι απλά πολύ - απερίγραπτα πολύ - οργισμένη με όσα απίστευτα συμβαίνουν στον τόπο μου, είμαι απερίγραπτα οργισμένη γιατί όλην αυτήν την λαίλαπα θα την πληρώσουν τα παιδιά μας (εμείς κάτι προλάβαμε να κάνουμε στην ζωή μας, έστω κι αν αυτό το κάτι μας το κουτσουρευουνε), είμαι απίστευτα οργισμένη με όλους αυτούς τους "σωτήρες" που επιμένουν να μας σώζουν με το ζόρι.
Δεν πιστεύω ότι κανείς, αλλά κανείς, ενδιαφέρεται για μας, τους έχω σιχαθεί όλους, δημοκράτες και μή.
Την Χρυσή Αυγή δεν την ψήφισαν μόνο οι νέοι, μην τρελαθούμε κιόλας ότι κοντά 450.000 ψήφοι ήταν όλοι νέοι.
Την ψήφισαν και μεγαλύτεροι άνθρωποι που μια χαρά γνώριζαν την ιστορία του τόπου τους, αν υποτεθεί ότι τα παιδιά δεν γνωρίζουν ιστορία.
Φασίστες ήταν όλοι αυτοί??
Δεν νομίζω!
Ψήφος οργής και διαμαρτυρίας ήταν και ίσως κάποια ελπίδα ότι εκεί θα βρουν μεγαλύτερη προστασία από αυτήν που οι υπόλοιποι στάθηκαν ανίκανοι να τους προσφέρουν.
Θα μου πεις γιατί δεν ψήφισαν κάτι άλλο? Ισως γιατί δεν πίστεψαν ότι οι Οικολόγοι για παράδειγμα ή κάποιο άλλο κόμμα θα μπορούσε να τους προστατέψει από τον αλλοδαπό που τους έκλεψε, τους χτύπησε, τους παραβίασε την ιδιωτική τους ζωή, ίσως για τους δικούς τους λόγους να στράφηκαν εκεί.
Βλέπεις μετά από αυτό το αποτέλεσμα να άλλαξε κανείς από τους "σωτήρες" μυαλά??
Θορυβηθήκανε, απορήσανε, αλλά μια από τα ίδια.
Ψάχνω κάποιον που να θελήσει πραγματικά να βοηθήσει την χώρα μου, που να δώσει ελπίδα στα παιδιά μου, σε όλα τα παιδιά της Ελλάδας.
Και δυστυχώς δεν τον βρίσκω πουθενά!
Καλημέρα σε όλους!