Wednesday, April 11, 2012

Ναι, μπορείτε να τα καταφέρετε με το Life Coaching

Η πιστοποιημένη Life Coach Χρύσω Αντωνιάδου μιλά στο ΟΚ!
Είμαστε γονείς και σύζυγοι. Τρέχουμε ανάμεσα σε επαγγελματικά ραντεβού και στα φροντιστήρια των παιδιών μας, είμαστε εξουθενωμένοι από τη ζωή μας, θέλουμε να βάλουμε στόχους για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους γύρω μας. Δεν έχουμε όμως το χρόνο, το κουράγιο και την υπομονή. Είμαστε παιδιά, όλοι μάς λένε ότι έχουμε χαμηλή αυτοπεποίθηση. Κι όμως μπορούμε να τα καταφέρουμε και να τους καταπλήξουμε όλους.

Είμαστε φοιτητές, στο τελευταίο έτος των σπουδών μας και είμαστε πραγματικά χαμένοι στην επιλογή του επαγγέλματος που πραγματικά θα μας γεμίσει. Ξεκινάμε μια δουλειά, μια δίαιτα, ένα νέο project, αλλά στην πορεία μπαίνουμε στη ρουτίνα και την καθημερινότητα, τα προβλήματα μάς πνίγουν, και μας κόβεται η όρεξη να τα συνεχίσουμε. Εκεί έρχεται ο Life Coach, ο Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης όπως επικράτησε στα ελληνικά ή «Προπονητής», για να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε τα προβλήματά μας, να επικεντρωθούμε στο στόχο μας, υπενθυμίζοντάς μας τον συνεχώς.

Η πιστοποιημένη Life Coach Χρύσω Αντωνιάδου μιλά στο ΟΚ! για το νέο επάγγελμα που θα κατακλύσει σύντομα και την Κύπρο, εξηγεί τη χαρά και την ικανοποίηση που φέρνει στις ζωές των ανθρώπων το Life Coaching, τονίζοντας ότι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε με πειθαρχία, κινητοποίηση, και κυρίως υποστήριξη.
 
Τι ακριβώς είναι το Life Coaching;
Το Life Coaching ή Προσωπική Συμβουλευτική, όπως καθιερώθηκε στα ελληνικά, είναι μια μέθοδος «προπόνησης» για όσους θέλουν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε επαγγελματικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο, το ισχυρό «όπλο» που θα τους βοηθήσει να βρουν το δρόμο και να ανακαλύψουν το πραγματικό μονοπάτι που τους συναρπάζει.

Σύμφωνα με το International Coach Federation (ICF) «το Coaching είναι η συνεργασία με πελάτες μέσω μιας  δημιουργικής και ταυτόχρονα προκλητικής για τη σκέψη τους διαδικασίας, έχει ως στόχο να τους εμπνεύσει να μεγιστοποιήσουν το προσωπικό και επαγγελματικό τους δυναμικό».

Ποιος είναι ο κύριος και πιο συνηθισμένος λόγος που οι άνθρωποι καταφεύγουν σε έναν Life Coach;
Υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν αδιέξοδα στη ζωή τους, πιέζονται να πάρουν αποφάσεις και αναζητούν κίνητρα για να προχωρήσουν, άλλοι προσδοκούν να κάνουν θετικές αλλαγές στη ζωή, επιζητούν την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Αρκετοί έρχονται κοντά μας επειδή θέλουν να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, να βρουν την  επιτυχία στον κοινωνικό, επαγγελματικό ή προσωπικό τομέα, ψάχνουν μια σχέση που θα τους κάνει ευτυχισμένους, ή άλλοι που αναζητούν ποιότητα στη ζωή τους, που θέτουν στόχους αλλά δεν καταφέρνουν να τους υλοποιήσουν από μόνοι τους, που χρειάζονται στήριξη για να αλλάξουν τις συνθήκες της ζωής τους, ξεπερνώντας τα εμπόδια και τους φόβους τους.
 
Πώς το Life Coaching μπορεί να σας ενισχύσει;
Το Life Coaching μπορεί να σας βοηθήσει:
  • Να καταλάβετε τι θέλετε πραγματικά και πώς μπορείτε να το πετύχετε
  • Να θέσετε στόχους και προτεραιότητες στη ζωή και να επικεντρωθείτε στις σημαντικότερες για σας
  • Να βρείτε τρόπους αντιμετώπισης των καταστάσεων, διαφορετικούς από αυτούς που είχατε συνηθίσει.
To Life Coaching μπορεί να λειτουργήσει με θετικά αποτελέσματα στις διαπροσωπικές σχέσεις, σε οικογενειακά και επαγγελματικά προβλήματα, σε επιλογές καριέρας και αποφάσεις - ευθύνες ατόμων που κατέχουν υψηλές θέσεις σε εταιρείες, στην αύξηση τής αυτοπεποίθησης των παιδιών, εφήβων και νέων, στην επιλογή επαγγελματικής καριέρας και πολλά άλλα.

Πώς μπορεί κάποιος να δουλέψει με έναν Προσωπικό Σύμβουλο (Life Coach);
Όποιος αποταθεί σε έναν Life Coach θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι θα πρέπει να είναι έτοιμος να δουλέψει σε κάποιο ή κάποιους τομείς της ζωής. Ο coach δεν αποφασίζει για αυτόν/ή. Βρίσκεται δίπλα του/της για να παρακολουθεί και να στηρίζει τις προσπάθειες, να υπενθυμίζει τους στόχους, να επιβραβεύει τις επιτυχίες

Δεν κρίνει, δεν θυμώνει, δεν πιέζει. Αποδέχεται τα όρια του καθενός. Εμψυχώνει, χαίρεται μαζί σου για τις επιτυχίες σου, σε στηρίζει, σε ενδυναμώνει, είναι ο καλύτερος σου φίλος και ο καθρέφτης του εαυτού σου.
Με συγκεκριμένες τεχνικές σού βγάζει έξω τα θετικά σου και δουλεύετε πάνω σε αυτά. 

Το Life Coaching αποτελεί κάποια μορφή θεραπείας ή καθοδήγησης ή σχετίζεται με συμβουλευτική; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της ψυχολογίας ή της ψυχοθεραπείας από το Life Coaching;
Ο Life Coach δεν είναι σύμβουλος, γιατί ποτέ δεν θα σου δώσει συμβουλές για το τι πρέπει να κάνεις, και δεν είναι ψυχολόγος, γιατί δεν εστιάζει στη θεραπεία ψυχικών προβλημάτων και διαταραχών. Διαμορφώνει ένα ασφαλές περιβάλλον, δίνει τα απαραίτητα εφόδια για να ξεκαθαρίσετε τις επιθυμίες σας, να ορίσετε στόχους και να τους πραγματοποιήσετε.

Σύμφωνα με τη διεθνή δεοντολογία, ο Life Coach είναι υποχρεωμένος να παραπέμπει σε άλλον ειδικό και να αρνείται να αναλάβει πελάτη που χρειάζεται θεραπεία και όχι coaching.

Πού γίνεται η συνάντησή σας και πόσο διαρκεί;
Στην Κύπρο, λόγω κυρίως κουλτούρας και τρόπου ζωής, συνήθως το Life Coaching γίνεται ατομικά. Ο χρόνος τής κάθε συνεδρίας διαρκεί μια ώρα και ο όλος κύκλος ποικίλλει, ανάλογα με τα θέματα που παρουσιάζει ο πελάτης και το πόσο έτοιμος και δεχτικός είναι σε οποιαδήποτε αλλαγή. Προτείνονται 6 ωριαίες συνεδρίες και στη συνέχεια μια συνεδρία το μήνα για όση περίοδο χρειαστεί.

Πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κάποιος/α ότι εκείνα που λέγονται δεν γίνονται γνωστά σε τρίτους;
H εμπιστοσύνη και η εχεμύθεια είναι τα κύρια συστατικά στοιχεία του Life Coaching. Με επαγγελματική συνείδηση, το απόρρητο διασφαλίζεται. Ως μέλη των διεθνών οργανισμών coaching, του Ιnternational Coaching Federation και του Association for Coaching (International) δεσμευόμαστε να τηρούμε δεοντολογικούς κανόνες.
  
Ιnfo: Compassion Life Coaching info@lifecoachandguide.com και chryso.an@cytanet.com.cy 
Tηλέφωνο 99 415 348.



3 comments:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΠΕΡΑΣΑ ΦΙΛΕ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΕΥΧΕΣ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΛΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙ!!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!!
ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!!!

evelina said...

Κάθε τέλος είναι και μια αρχή!

Κάθε σταύρωση και μια ανάσταση!

Εύχομαι από καρδιάς

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΠΗΡΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΩ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΔΙΚΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΑΤΟΜΑ ΕΒΑΛΑ ΚΛΗΡΟΥΣ. ΠΕΡΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ :) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ .ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.