Friday, April 27, 2012

Η γυναίκα που ήξερε μόνο να αγαπάει

Το νέο μυθιστόρημα της Μαρίας Τζιρίτα
 Παρουσίαση του βιβλίου στη Λευκωσία 27 Απριλίου, 2012 στο βιβλιοπωλείο "Πάργα"
Η Μαρία Τζιρίτα με τη γνώριμη κατάθεση ψυχής, μιλά για τη συγκλονιστική και πέρα ως πέρα αληθινή ιστορία του βιβλίου της.
Μίλησαν για το βιβλίο, ο Δημήτρης Μπαλαούρας, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου "Πάργα" και ο Μάκης Αντονόπουλος, οι οποίοι περιέγραψαν και ανέλυσαν μηνύματα που εξάγονται από το βιβλίο ως ηθικοπλαστικές παράμετροι.
Η Μαρία Τζιρίτα με απλότητα καταθέτει το νέο της βιβλίο και επεξηγεί την απίστευτη ιστορία, που πραγματεύεται και που είναι αδύνατο, όποιος τη διαβάσει, να μην αγγίξει τα εσώψυχά του.

Ήταν δέκα ετών η Αλέκα όταν ανακάλυψε την καρτέλα της στην παιδόπολη Καβάλας. Επίθετο δίπλα στο όνομά της δεν υπήρχε. Υπήρχε όμως η λέξη «νόθο» να χαρακτηρίζει την ίδια, και η άγνωστη λέξη «ιερόδουλος» για τη μητέρα της. Εκείνη έχει αφήσει την Αλέκα, έξι χρόνων παιδί, στην παιδόπολη, χωρίς να δώσει ξανά σημεία ζωής, παρά πολλά χρόνια αργότερα. Η Αλέκα πέρασε όλη της τη ζωή παλεύοντας ν’αποδείξει ότι από αγκάθι βγαίνει ρόδο. Όσο κι αν την πλήγωσαν, όσο κι αν την απέρριψαν, εκείνη είχε πάντα μια χρυσή καρδιά γεμάτη αγάπη για όλους. Ο πατέρας που δε γνώρισε ζούσε πάντα μέσα στην ψυχή της, μαζί με τη λαχτάρα της κάποτε να τον συναντήσει.

Ένας αέναος αγώνας επιβίωσης, με συνταρακτικές αλήθειες ζωής στα χρόνια μιας πληγωμένης Ελλάδας. Η Αλέκα, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, μέσα σε φτώχεια, μοναξιά, εγκατάλειψη και κάθε είδους δυσκολίες, θα παλέψει να επιβιώσει και να πραγματοποιήσει όλα της τα όνειρα· ανάμεσα σε αυτά, να ξαναβρεί τον πατέρα της.
Όλοι όσοι τη γνώρισαν την ίδια κουβέντα είχαν να πουν γι’ αυτήν: η Αλέκα δεν ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ήταν ένας άγγελος που έπεσε στη Γη κατά λάθος, μια γυναίκα που ήξερε μόνο να αγαπάει…
 

Η Μαρία Τζιρίτα υπογράφει με χαρά τα βιβλία της.
 
Η ουρά των θαυμαστών για μια υπογραφή και ένα καλό λόγο. Η Μαρία για άλλη μια φορά επαναβεβαιώνει την ανθρωπιά της και τη σεμνότητά της.
Η Ναταλία Ιωαννίδου, δεδηλωμένη θαυμάστρια της Μαρίας Τζιρίτα, φανερά ικανοποιημένη που είχε την ευκαιρία, να ακούσει και να δει από κοντά την αγαπημένη της συγγραφέα.
Η Άντρη Δασκαλάκη εκδηλώνει την αγάπη και την εκτίμησή της προς τη Μαρία Τζιρίτα με μια γλυκιά αγκαλιά.
Οι θαυμαστές και οι θαυμάστριες πολλοί, που εκτιμούν το έργο της Μαρίας Τζιρίτα και ζητούν, να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί της.
Η αγάπη των θαυμαστών της Μαρίας εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, ακόμη και με δωράκια και η Μαρία συγκινείται ιδιαίτερα.
Μια τραγική ιστορία σαν αρχαία τραγωδία, που ξεδιπλώνεται με άνεση, τρυφερότητα και σεβασμό μέσα από την εξαιρετική γραφίδα της Μαρίας Τζιρίτα. Μια μοναδική ιστορία μιας γενναίας γυναίκας, που μέσα από την απόλυτη δυστυχία, κακοτυχία και απόρριψη κατάφερε από μόνη της με σπάνια εσωτερική δύναμη και αντοχή, να μετατρέψει τον πόνο σε απόλυτη αγάπη και εσωτερική γαλήνη.
 Πολλά συγχαρητήρια Μαρία Τζιρίτα και καλοτάξιδο και το νέο σου βιβλίο! 

Η Μαρία Τζιρίτα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Από μικρή ηλικία έγραφε διηγήματα, εμπνευσμένα από την καθημερινότητα, και στο σχολείο αρκετές εκθέσεις της είχαν διακριθεί και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. 

Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία, αλλά τα τελευταία χρόνια την κέρδισε ο κόσμος των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων σε κατασκευαστική εταιρεία στη Γλυφάδα. Έχει μια κόρη και το χόμπι της είναι τα ενυδρεία. Λατρεύει τα ζώα και πολύ συχνά γράφει ιστορίες με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα της χρυσόψαρα. 

Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της: Το παιδί της αγάπης, το οποίο είναι εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, Μάτια μου, Αν δεν υπήρχε αύριο, Όταν αγαπάς, είναι για πάντα και Η γυναίκα που ήξερε μόνο ν’αγαπάει!

5 comments:

stalamatia said...

Μπράβο Μαρία !

Marilu said...

Querido amigo, tenha um lindo final de semana. Beijocas

Maria Tzirita said...

Αγαπημένε μου Φοίβο, σ'ευχαριστώ για το όμορφο αφιέρωμα και περισσότερο σ'ευχαριστώ που ήσουν εκεί για μένα! Μια διόρθωση μόνο: Το όνομα του δημοσιογράφου είναι Αντωνόπουλος - ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είναι άλλος! Υπέροχες οι φωτογραφίες, χίλια ευχαριστώ και πάλι!

Magia da Inês said...

º°❤
°º✿ Olá, amigo!
Esse livro é fabuloso pela história de vida que conta e nos faz pensar.
BOA SEMANA!

¸.•°`
°º✿ Beijinhos.
º° ✿ ✿ Brasil

Phivos Nicolaides said...

@ Maria Tzirita: Αγαπημένη μας Μαρία, πώς είναι δυνατό, να μη ερχόμουν στην υπέροχη παρουσίαση του βιβλίου σου, το οποίο αρχίσαμε να διαβάζουμε με την Πόπη! Χίλια μπράβο όχι μόνο για τις συγγραφικές σου ικανότητες, αλλά και την απέραντη ανθρωπιά που περιβάλλει κάθε δημιουργική σου σκέψη και δράση. Το μπράβο και τα συγχαρητήρια θαρρώ είναι λίγα για σένα!
Εύχομαι να προχωράς και να ανεβαίνεις συνέχεια. Να 'ναι μακρύ το συγγραφικό σου ταξίδι που συνεγείρει το μυαλό και τις αισθήσεις τόσων πολλών αναγνωστών!