Thursday, March 8, 2012

Σερραπεπτάση για σώμα χωρίς πόνους και χωρίς φλεγμονές

Της Δέττης Χριστοφίδου
Η Σερραπεπτάση είναι ένα πρωτεολυτικό ένζυμο που παράγεται από το βακτήριο serrata που ζει στο έντερο του μεταξοσκώληκα. Έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για πάνω από 30 χρόνια στην Ευρώπη και την Ασία για την ανακούφιση του πόνου, της φλεγμονής και την υπερβολική έκκριση βλεννογόνου, με περισσότερες από 40 κλινικές μελέτες που αποδεικνύουν τα οφέλη για την υγεία.

Επιστήμονες από το Πολιτειακό Νοσοκομείο του Ουλμ, στη Γερμανία, μελέτησαν τη δράση της σερραπεπτάσης στον μετεγχειρητικό πόνο και τη διόγκωση, διαπιστώνοντας πως οι ασθενείς που την έλαβαν παρουσίασαν μείωση κατά 50% στη διόγκωση τις τρεις πρώτες μέρες από τις εγχειρήσεις τους.

Η σερραπεπτάση (serrapeptase) καταστέλλει την ινωδολυτική δραστικότητα και την αυξημένη διαπερατότητα των αγγείων, καταστέλλει το οίδημα της φλεγμονής, υδρολύει ισχυρά τη βραδυκινίνη και διασπά το ινώδες και το ινωδογόνο χωρίς να επηρεάζει τις πρωτεΐνες του οργανισμού (λευκωματίνη και α- και γ-σφαιρίνες).

Η βασική του δράση είναι η δυνατότητά να χωνεύει κυριολεκτικά τους μη ζωντανούς σχηματισμούς μέσα στο σώμα μας πχ τους θρόμβους, την αρτηριακή πλάκα, το λίπος στην κυκλοφορία του αίματος, τις υδατικές κύστεις, τις λιπώδεις κύστεις, την βλέννα, τα πήγματα τα προϊόντα απόπτωσης των κυττάρων.

Ο Γερμανός γιατρός Χανς Nieper την έχει χρησιμοποιήσει για τη θεραπεία της απόφραξης των αρτηριών και κυρίως για την αρτηρία της καρωτίδας όταν η συμβατική χειρουργική επέμβαση είναι πολύ επικίνδυνη.

Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία και με τον τρόπο αυτό να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, να βοηθά τον οργανισμό να οξυγονώνεται πληρέστερα και να τρέφεται αποτελεσματικότερα.

Διαλύει τον ινώδη ιστό και τον απομακρύνει από το σώμα. Η πρωτεΐνη που προκύπτει από το ινωδογόνο με τη βοήθεια της θρομβίνης κατά τη διαδιακασία της πήξης του αίματος, ονομάζεται ινική, και σχηματίζεται από το σώμα μας κάθε φορά που υπάρχει τραυματισμός ή φλεγμονή σε κάποια ομάδα κυττάρων. Η πρωτείνη αυτή, καλύπτει την περιοχή που έχει προσβληθεί για να μπορέσουν εκεί να δημιουργηθούν νέα κύτταρα και μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής αποβάλλεται. Αν το σώμα αυτό δεν μπορεί να το κάνει μόνο του, το κάνει η σερραπεπτάση.

Σημαντική της λειτουργία, επίσης, είναι και η ικανότητά της να διαλύει την αμυλοειδή πλάκα, όπου αυτή συσσωρεύεται. Αυτή η πλάκα συσσωρεύεται σε όλο τον οργανισμό και είναι η πηγή του χρόνιου πόνου σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Η Νόσος του Alzheimer είναι επίσης μια συσσώρευση αμυλοειδών πλακών στον εγκέφαλο.

 Επίσης σημαντικό είναι ότι η σερραπεπτάση σε αντίθεση με πολλά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση πλάκας από το αρτηριακό τοίχωμα ή για την μείωση των λιπιδίων στην κυκλοφορία του αίματος, δεν εμποδίζει τη βιοσύνθεση της χοληστερόλης, η οποία σε καθαρή μορφή είναι ένα αντιοξειδωτικό που απαιτείται για να λειτουργούν σωστά όλα τα όργανα του σώματος.

Χρησιμοποιείται για:
·                     Πόνο κάθε είδους και κάθε είδους φλεγμονή
·                     Αρθρίτιδα, σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδή αρθρίτιδα
·                     Πονοκεφάλους και ημικρανίες , χρόνιες λοιμώξεις του αυτιού
·                      Βρογχίτιδα, πνευμονική φυματίωση, βρογχικό άσθμα
·                      Ιγμορίτιδα και καταρροή, χρόνια βλέννα στον ρινοφάρυγγα,
·                     Αθλητικές κακώσεις, τραυματικό οίδημα, μετεγχειρητικό οίδημα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
·                     Φλεγμονώδεις νόσους των εντέρων (του Crohn, Κολίτιδα κλπ.)
·                     Ινοκυστική μαστίτιδα
·                     Χρόνιες φλεγμονές στους μύες π.χ. Ινομυαλγία
·                     Καρδιαγγειακή υγεία, πρόληψη και θεραπεία θρομβωτικών σχηματισμών, αρτηριοσκλήρωση, λιπίδια αίματος, χοληστερόλη, φλεβίτιδα, θρομβοφλεβίτιδα
 Επιμέλεια 

Δέττη Χριστοφίδου

1 comment:

Anonymous said...

ERES SANADOR,O PROFESIONAL MÉDICO?...ES MUY INTERESANTE EL POST!!!GRACIAS
LIDIA-LA ESCRIBA



BLOG ACTUALIZADO,VENTE,OK?