Thursday, February 23, 2012

Ιωάννα Φραγκιά, Συγγραφέας




Η Ιωάννα Φραγκιά-Νιαουνάκη (Facebook) γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι ψυχολόγος. Εργάστηκε στη ΔΕΗ ως ξεναγός αρχικά και στη συνέχεια, μετά τις σπουδές στην Ελλάδα και τη Γαλλία, ως ψυχολόγος της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, στα σεμινάρια Ανθρώπινων Σχέσεων και στο Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τα παιδιά των υπαλλήλων. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Μέσα από τα βιβλία της ξεδιπλώνεται ένα ανήσυχο πνεύμα, γεμάτο ευαισθησίες και προβληματισμούς για τη ζωή και την κοινωνία. Με πλούσια φαντασία και ευρηματική σύνθεση του λόγου της, διατυπώνει με τον πιο δραματικό τρόπο της ενδόμυχες σκέψεις της. Απλή στη γλώσσα της, κατανοητή και αφηγηματική πλάθει τον λόγο της σε ζωντανό έργο ζωής.

Η περιπέτεια της σκέψης μέσα από τα γραφόμενα της σε ταξιδεύει αδιάκοπα. Ως βαθύς γνώστης της ανεξερεύνητης ακόμη ανθρώπινης ψυχής, χειρίζεται με άνεση τους χαρακτήρες που επιλέγει, να διαδραματίσουν την πλοκή των γεγονότων που συνθέτει. Σεμνή και χαμηλών τόνων, προσπαθεί να δώσει το στίγμα των προβληματισμών της με ένα μοναδικό τρόπο, σκιαγραφώντας χαρακτήρες και ανθρώπινες συμπεριφορές.

Με αρχές ως προμετωπίδα των πιστεύω της, προσπαθεί να ξεγυμνώσει το κακό και να στήσει το έργο του καλού. Διακαής της πόθος, η αλλαγή της ανθρώπινης συμπεριφοράς προς το καλύτερο.

Με έντονη κοινωνική συνείδηση και σεβασμό στις αξίες της ζωής πλάθει ιστορίες και διαπλάθει συνειδήσεις. Τα γραφόμενα της αντανακλούν τα πιστεύω της, με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Τα βιβλία της δεν μπορούσαν, παρά να είναι επιτυχημένα έργα με αξία.
 Ιωάννα Φραγκιά-Νιαουνάκη Facebook
 

Ο ράφτης του Ποσειδώνα
Αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο το οποίο σε κρατάει διαρκώς σ' ενδιαφέρο, μέχρι και την τελευταία σελίδα. Η Ιωάννα Φραγκιά όχι μόνον ψυχαγωγεί τον αναγνώστη με σφοδρές φιλονικίες ανάμεσα σε καλά και κακά πνεύματα, αλλά και τον ανταμείβει με ένα καθαρτήριο στο τέλος, όπου αθώοι και ένοχοι, άγγελοι και δαίμονες τοποθετούνται στη θέση που τους αναλογεί, άλλοι στον Πάνω και περισσότεροι στον Κάτω Κόσμο.
Το τέλος της ύβρης
Η Γη συγκλονίζεται από μαρτυρίες, προφητείες και διαδόσεις: Έρχεται το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου του 2012! Η Ελλάδα είναι ανάστατη, όλοι περιμένουν το κακό με την υπέρτατη αγωνία για την οριστική και καθολική απώλεια της ζωής, αλλά και με τη σπίθα της ελπίδας ζωντανή, αφού η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία! Είναι το τέλος όλων ή το τέλος μιας εποχής; Είναι αλήθεια ή όχι; Από άκρη σε άκρη οι Έλληνες πασχίζουν να δώσουν απάντηση. Από το τέλος του 2011 μέχρι την παραμονή της μοιραίας ημερομηνίας, ξεδιπλώνεται η Ελλάδα της ύστατης ταπείνωσης, αλλά και της ύστατης ευκαιρίας για αναμέτρηση με την Ύβρη…

Μέσα από τις σκέψεις και τους συλλογισμούς της, η Ιωάννα Φραγκιά παρουσιάζει μια ρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικότητας στις μέρες μας. Τα δρώμενα στο βιβλίο της, προσεγγίζουν με αγωνία το μέγα ερώτημα για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα, όπου η ελπίδα μένει ζωντανή… 
Φοίβος Νικολαΐδης
Λευκωσία
Φεβρουάριος 2012

2 comments:

serenata said...

Είμαι λίγο καχύποπτη με τους ψυχολόγους.
Ας μην ξεχνάμε πως δεν είναι γιατροί.
Μπορεί να είναι όμως καλοί συγγραφείς....
Δεν έχω διαβάσει βιβλίο ψυχολόγου, μέχρι τώρα....καιρός να δοκιμάσω.
Ευχαριστώ για την πρόταση Φοίβο!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

Δεν την ηξερα και ετσι δεν εχω διαβασει βιβλια της.Πολυ καλη προταση.Να εισαι καλα φιλε μου και καλο τριημερο.