Tuesday, December 20, 2011

ΡΙΚ - Τελετή απονομής βραβείων

Διαγωνισμoύ Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού ΄Εργου 2011
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μάκης Συμεού απονέμει το Α΄Βραβείο του Διαγωνισμού Συγγραφής  Ραδιοφωνικού Θεατρικού στον Νικόλαο Σίσκα
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο Θεατράκι του ΡΙΚ  «Ανδρέας Χριστοφίδης», η  απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού ΄Εργου 2011. Χορηγός του διαγωνισμού, τον οποίον προκήρυξε το Τμήμα Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων του ΡΙΚ, ήταν η ΣΠΕ Καϊμακλίου.

Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν 30 έργα από τα οποία 13 από την Ελλάδα και ένα, για πρώτη φορά, από την Αυστραλία. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού αποφάσισαν να απονείμουν τρία βραβεία και δύο επαίνους.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο Νικόλαο Σίσκα από την Ελλάδα για το έργο «Μια γιαγιά θα μας σώσει», το δεύτερο  στον Κυριάκο Ορφανού για το έργο του «Η τελευταία μέρα»  και το τρίτο στην Πόπη Κόντου, επίσης από την Ελλάδα, για το έργο «Η απόσυρση της Μάγκι». ΄Επαινος απονεμήθηκε στη Μάρω Κουσιάππα για το έργο «Ψευδαισθήσεις ευτυχίας» και στη Μαρίνα Ονουφρίου - Σαβεριάδου για το έργο «Ψυχής θεραπεία».

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή, ο Πρόεδρος του Διοικητικού  Συμβουλίου του ΡΙΚ Μάκης Συμεού εξέφρασε τη στήριξη του Συμβουλίου σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Ο πολιτισμός είναι επένδυση, σημείωσε, και τόνισε ότι στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η περαιτέρω ενίσχυση του πολιτισμού μέσα από τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες του ΡΙΚ.
          
Οι βραβευθέντες εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες για τη στήριξη και τη συμβολή του ΡΙΚ στην αναβάθμιση της θεατρικής παραγωγής από το ραδιόφωνο.

Ο Εκπρόσωπος της ΣΠΕ Καϊμακλίου Άνθος Μωυσέως απονέμει το Β΄Βραβείο στον   Κυριάκο Ορφανού.
Η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Μαρία Βασιλειάδου απονέμει το Γ΄Βραβείο στην Πόπη Κόντου.
Ο Γενικός Διευθυντής Θέμης Θεμιστοκλέους απονέμει το Δ΄Βραβείο-Έπαινος στη Μάρω Κουσιάππα.
Ο Φοίβος Νικολαΐδης, Μέλος του Δ.Σ. απονέμει το Ε΄Βραβείο-Έπαινος στη Μαρίνα Ονουφρίου.
Την  απονομή των βραβείων ακολούθησε ανάγνωση αποσπασμάτων από το έργο που πήρε το πρώτο βραβείο. Ερμήνευσαν οι  ηθοποιοί  Νεοκλής Νεοκλέους, Ιωάννα Καμένου, Δέσποινα Κυριάκου  και  Δώρα Μακαρίου.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από το Μουσικό ΄Ομιλο του ΡΙΚ. Την εκδήλωση παρουσίασε η Λίτσα Μαυρίδου.

4 comments:

Magia da Inês said...

Muito bacana!
Incentivar e promover cultura é tudo de bom.


…………()
…………( )
………|░░░|
………|░░░|
………|░░░|
………|░░░|
°º♫✿ ♪FELIZ
°º✿ NATAL!!!
º° ✿♥ ♫° ·.

mari beika said...

Πρέπει να ήταν ωραία τελετή Φοίβο,συγχαρητήρια!!

Magia da Inês said...

______________☆
____________☆**☆
__________☆ * ✿* ☆
_________ ☆✿ *☆* ✿☆
________☆*✿ (☆) ✿*☆
_______☆*✿ *(*☆*)* ✿*☆
______☆*✿☆*(** ☆**)✿**☆
__________|░░░░░░|_______
_______** FELIZ NATAL **
∗* ☆ * ☆ ∗ * ☆ * ☆ ∗* ☆ *∗*

Ana said...

Phivos Nicolaides,
Incentivo a cultura é muito importante, quanto mais se investe em cultura mais um povo cresce. Passei para deixar meu abraço e desejar-te um Feliz Natal, para você e sua Família...Que a benção do Cristo ilumine suas vidas.

Φοίβος ​​Νικολαΐδης
Η ενθάρρυνση της καλλιέργειας είναι πολύ σημαντική, τόσο περισσότερο επενδύει σε έναν πολιτισμό περισσότερους ανθρώπους μεγαλώνει. Πήγα να εγκαταλείψουν τις θερμές τους χαιρετισμούς μου και σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε εσάς και την οικογένειά σας ... Είθε η ευλογία του Χριστού διαφωτίσει τη ζωή τους.