Sunday, November 13, 2011

Συνέντευξη του Περικλή Φ. Νικολαΐδη


Ο Συντηρητισμός Εκλείπει
Συνέντευξη Περικλή Φ. Νικολαΐδη 
Στο ηλεκτρονικό περιοδικό "Προσωπική Ευεξία"












Περικλής Φ. Νικολαΐδης
H διαφορετική εποχή στο χώρο της ενημέρωσης οφείλεται στο διαδίκτυο. Το Facebook έχει απορροφήσει πολλή διαφήμιση επειδή επιτρέπει εύκολα να επικοινωνείς με πολύ κόσμο.

1.Τι σε έκανε να σκεφτείς να βγάλεις το δικό σου περιοδικό; Ποιο είναι το
κυρίαρχο μήνυμα σ' αυτό;

- Κατ’ αρχάς να σ’ ευχαριστήσω για τη φιλοξενία στο ιστολόγιό σου (www.prosopikievexia.blogspot.com) και να δηλώσω ότι είμαι τακτικός αναγνώστης της “ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ”. Όταν γύρισα από σπουδές στην Αμερική εργαζόμουν σε μεγάλο εκδοτικό οργανισμό στη Λευκωσία, στο τμήμα μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων.
Eκεί είδα ότι αυτός ο τομέας μου ταίριαζε πολύ, και μετά από πολλά χρόνια εμπειριών και μπολιάσματος από τον επαγγελματισμό, αποφάσισα ν’ ακολουθήσω το όνειρο μου και να δημιουργήσω το δικό μου περιοδικό: το αγγλόφωνο “Cyprus Pulse”.

Στην Κύπρο ζουν κι εργάζονται αρκετά ξένα άτομα που έχουν σαν γλώσσα την αγγλική (πρεσβείες, υπεράκτιες εταιρίες κ.λπ). Μέσω του περιοδικού μου κι από μερικές στήλες ενημερώνουμε για διάφορα δρώμενα στο νησί, όπως για εστιατόρια, για γυμναστική, για ποδηλασία, για πολιτιστικές εκδηλώσεις, που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν καθώς και πολλά άλλα.

2. Πιστεύεις ότι ζούμε μια διαφορετική εποχή στο χώρο της ενημέρωσης και αν ναι σε τι συνίστασται αυτή η νέα εποχή;

- Πιστεύω πως ναι, κι αυτή συνίσταται στο διαδίκτυο. Ο αναγνώστης μπορεί να βρει ανά πάσα ώρα και στιγμή όποια πληροφορία θέλει, όποια πληροφορία ή είδηση τον ενδιαφέρει.

3. Η ποιότητα της μεταδιδόμενης πληροφορίας πόσο μετράει στην σημερινή αγορά της πληροφορίας. Βλέπεις κάτι ν’ αλλάζει σ’ αυτό;

- Μετράει πάρα πολύ, για το λόγο ότι ο αναγνώστης εξοικονομεί χρόνο και ενημερώνεται γι’ αυτό που θέλει. Βλέπω ότι με την πάροδο του χρόνου αυτό θα ενισχύεται και θα τελειοποιείται.

4. H εξέλιξη των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης καταλήγει στο διαδίκτυο;

- Με τη πάροδο του χρόνου πιστεύω πως ναι.

5. Η προχωρημένη δυνατότητα επιλογής διαφήμισης και σχετικής αναφοράς, σε εξελιγμένες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, πόσο επηρεάζει την αγορά της διαφήμισης γενικώς;

- Έχουν απορροφήσει αρκετή διαφήμιση διάφορες τέτοιες ιστοσελίδες, για το λόγο ότι μπορούν και σου δίνουν τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιείς σαν βάση δεδομένων, και να στέλνεις απ’ ευθείας το μήνυμά σου σ’ ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.

6. Η αλλαγή σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο έχει σαν βάση της την καινοτομία και τη δημιουργικότητα ή ο συντηρητισμός καλά κρατεί;

- Πιστεύω πως δειλά-δειλά o συντηρητισμός εκλείπει, και σίγουρα όσο οι γενιές αλλάζουν, σε κάποια στιγμή θα εξαφανιστεί. Οι νέες γενιές μαθαίνουν από μικρή ηλικία στον υπολογιστή, ενώ και οι μεγαλύτεροι είναι υποχρεωμένοι πλέον να γνωρίζουν αρκετά, όπως εξελίσσεται ο ρυθμός της ζωής.

7. Θεωρείς ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η πολυπολιτισμικότητα θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο που ενημερωνόμαστε, εκπαιδευόμαστε, ψυχαγωγούμαστε;

-Νομίζω πως ναι, αν κρίνουμε απ’ τις αλλαγές που ζούμε, που πλέον ενημερωνόμαστε μέσω κινητών τηλεφώνων, φαντάζομαι ότι αυτό θα εξελίσσεται συνεχώς...
 
Ο  Περικλής Νικολαΐδης σπούδασε Μάρκετινγκ  στην Αμερική, στο Νιού Τζέρσεϊ Κόλεϊτζ. Εργάστηκε για επτά χρόνια στο εκδοτικό συγκρότημα του  Φιλελευθέρου στην Κύπρο. Από τον Οκτώβριο του 2010 εκδίδει το διμηνιαίο αγγλόφωνο περιοδικό Cyprus Pulse και έχει σαν όραμα τις εκδόσεις εξειδικευμένων περιοδικών.

Το email του είναι: peris.nicolaides@gmail.com

Άρης Νότης
Δημοσιογράφος
Περιοδικό 
"Προσωπική Ευεξία"





1 comment:

jf said...

Εύχομαι τα οράματά του να γίνουν πραγματικότητα!