Thursday, September 22, 2011

Εκδήλωση μνήμης Χαρίλαου Παπαδόπουλου

Διακεκριμμένο στέλεχος και πρόεδρο του ΡΙΚ

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατο του Χαρίλαου Παπαδόπουλου το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και η Ένωση Συντακτών Κύπρου διοργάνωσαν εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο δημιουργό, που άφησε βαθιά ανεξίτηλη πατημασιά στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. 

Στην εκδήλωση,  που πραγματοποιήθηκε στη Δημοσιογραφική Εστία τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011  στις 7.30 το βράδυ, παρουσιάστηκε και έκθεση φωτογραφιών. Το πρόγραμμα περιλάμβανε  προβολή στιγμιότυπων από το ντοκιμαντέρ «Το νησί της Αφροδίτης»,  καθώς και  προβολή  βιογραφικού  του Χαρίλαου Παπαδόπουλου  για τη ζωή και το έργο του, από το αρχείο του ΡΙΚ.
Χαιρετισμούς και ομιλίες απηύθυναν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ κ. Μάκης Συμεού, ο Αντιπρόεδρος του ΚΥΠΕ κ. Κύπρος Κουρτελλάρης,   ο Πρόεδρος της ΕΣΚ κ. Αντώνης Μακρίδης και ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ κ. Θέμης Θεμιστοκλέους. Όλοι οι ομιλητές  εξήραν το έργο και την προσφορά του αείμνηστου Χαρίλαου Παπαδόπουλου στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης. Αναφέρθηκαν επίσης στην ενεργό παρουσία του και τη συμβολή του στα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δρώμενα του τόπου.    

Ακολούθησε αντιφώνηση από τη σύζυγο του εκλιπόντος, κα  Φρύνη Παπαδοπούλου. Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους Θέμη Θεμιστοκλέους (κιθάρα) και Αύρα Σιάτη (τραγούδι).

No comments: