Monday, May 9, 2011

Έβαν Φώτης

Ο πολυτάλαντος και παγκοσμίου φήμης φυσιογνωμιστής
Ο Έβαν (Ευγάγγελος) Φώτη είναι ο αδιαμφισβήτητος πολυτάλαντος καλλιτέχνης, τον οποίο είχα την εξαιρετική τιμή να γνωρίσω από κοντά σε μια από τις ενδιαφέρουσες διαλέξεις/παρουσιάσεις του στην Κύπρο.

Χαρισματικός, με πολυσύνθετο ταλέντο, διακρίνεται σε διάφορους τομείς, με την ίδια πάντοτε επιτυχία. Δημιουργικός, ευφάνταστος και ικανός, ζωγραφίζει, σμιλεύει γλυπτά, δίνει διαλέξεις, συμβουλεύει, γράφει και ασχολείται συστηματικά με τα πολλά από τα ενδιαφέροντά του.

Οι διακρίσεις του πολλές, έχουν περάσει τον ελληνικό χώρο και τιμούν την Ελλάδα. Η επαγγελματική του εξ’ άλλου κατάρτιση είναι πραγματική συμβολή στην τέχνη και τον πολιτισμό, που υπηρετεί με τόση αγάπη και σεβασμό.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, με ευγένεια, αληθινή παιδεία και βαθιά καλλιέργεια σε κερδίζει αποτελεί προσωπικότητα υψηλής αξίας και επιπέδου. Εκείνο που ξεχωρίζει στον Έβαν, πέραν του εντυπωσιακού παρουσιαστικού του, είναι  η αύρα που εκπέμπει, το φωτοστέφανο που περιβάλλει το πρόσωπο του και σε αιχμαλωτίζει με την πρώτη κιόλας ματιά.

Νιώθω τυχερός και ιδιαίτερα ευτυχής, που στους φίλους μου συγκαταλέγεται ο Έβαν. Το μικρό αυτό αφιέρωμα είναι ένδειξης μεγάλης εκτίμησης και αναγνώρισης.
Φοίβος Νικολαΐδης
 Εξώφυλο και συνέντευξη στο περιοδικό 'Vivere'
 Η μεγαλύτερη αξία στη ζωή είναι η αισθητική...
 
 
Πολλοί θα θυμούνται τον Έβαν από το τηλεπαιγνίδι "Ταυτότητα" στο Κανάλι ΣΤΑΡ.

 Ο διεθνούς φήμης φυσιογνωμιστής Έβαν Γωργουλάκης, σ' ένα από τα ταξίδαι στην Κύπρο.
 Ο Έβαν με την Πόπη Νικολαΐδου στη Λευκωσία.
Ο Έβαν με τη Μαρία Γεωργίου της ΟΕΒ/ΚΕΑΔΕ (Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων και Κυπριακή Εταιρεία Ανάπτυξης Διοίκησης Επιχειρήσεων μαζί με τον Φοίβο Νικολαΐδη στη Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Κύπρου, όπου έκανε διάλεξη.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Μαθήτευσε κοντά στον σκιτσογράφο Φώτη Γεωργουλάκη. Δημοσίευσε τα πρώτα πολιτικά σκίτσα του σε ηλικία 14 ετών στην εφημερίδα «Ακρόπολις».
 Αυτοπροσωπία του Έβαν.
Μαθητής ακόμα, συνεργαζόταν με το αγγλόφωνο περιοδικό «The Athenian», κάνοντας πολιτικά σκίτσα, εξώφυλλα, και συνεντεύξεις. Ως καθημερινός πολιτικός σκιτσογράφος συνεργάστηκε με την εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος».
 
 
Στην Αγγλία οι καρικατούρες και τα πολιτικά του σκίτσα δημοσιεύονται στις εφημερίδες «The Times» και «Daily Express» καθώς και σε εξώφυλλα του εκδοτικού οίκου Politico’s. Στις  ιστοσελίδες του Εργατικού, Συντηρητικού και Νεοφιλελεύθερου κόμματος, πωλούνται σειρές με καρικατούρες των Βρετανών πολιτικών τού Evan.
Ως φυσιογνωμιστής, έχει συνεργασίες με διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως το CNN, το BBCWS, και εφημερίδες όπως οι «Times» του Λονδίνου και η «Daily Record», αναλύοντας τα πορτραίτα των προσώπων της επικαιρότητας.
 
Σε ιδιωτική βάση έχει αναλύσει κατόπιν παραγγελίας προσωπικότητες όπως ο Bill Clinton, η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Diana, ο Jeremy Irons κ.ά.
 
 
Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τα κυριότερα τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες και περιοδικά μεταξύ άλλων «Το Βήμα της Κυριακής», «Ελευθεροτυπία», «Elle»  με πορτραίτα και φυσιογνωμικές αναλύσεις των πολιτικών, κοινωνικών αλλά και τηλεοπτικών πρωταγωνιστών.
 Μπιλ Κλίντον
 
Χίλαρι Κλίντον
Μόνικα Λεβίνσκυ
 Δαλάι Λάμα
 Μικ Τζάκερ
 Τζακ Νίκολσον
Στην τηλεόραση έχει αναλύσει πάνω από 350 πρόσωπα της επικαιρότητας μέσω της Φυσιογνωμικής.
Η Βουλή των Ελλήνων και άλλοι χώροι έχουν οργανώσει εκθέσεις με την δουλειά του Έβαν.
Ως σύμβουλος εταιριών, χρησιμοποιείται η γνώση του στον τομέα πρόσληψης προσωπικού (HR). Σε εταιρίες και οργανισμούς όπως το YPO International, WIC κ.ά. δίνει διαλέξεις πάνω στο θέμα της Φυσιογνωμικής χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικά πολυμέσα.
 Σκίτσα του Έβαν
 
Μέλος του studio παραγωγής γραφικών Fotitech design, δημιουργεί storyboards, motion graphics και animations για openings και γραφικά παραγωγών και παρουσιάσεων.
Δείτε την ιστοσελίδα του www.truface.euFaceBook

8 comments:

Anonymous said...

Querido amigo del alma,preciosa entrada. un gran artista con mucho talento.
es un placer enorme visitarte.
besitos para ti querido Felipe, que Dios te bendiga.

Cheryl said...

Incredible talent!

Carla Fernanda said...

Boa noite amigo!
O Evan é deveras um grande artista!
Gostei da frase que diz que o maior valor da vida é sentir. Eu concordo que seja mesmo.
Beijos e boa semana!!
Carla

Kavita Saharia said...

Admirable .

Anonymous said...

Eίναι πάντοτε με πολλύ συγκίνηση
πού βλεπω νέους ανθρώπους να διαπρέπουν στίς τέχνες και στά γράμματα.Και ο Έβανς είναι αδιαμφισβήτητα ένας χαρισματικός και προικισμένος απο την Θεία Φύση
καλλιτέχνης.
Εβανς σού εύχομαι ολόψυχα να έχεις
δύναμη και την ευλογία του Θεού να
δημιουργείς, και εμεις να θαυμάζουμε τα έργα σου.
Συγχαίρω όμως θερμά και τον φίλο μου τον Φοίβο, που έκανε αυτή την
εξαιρετική παρουσίαση.

Χάρης Χριστοδουλίδης
Λεμεσός, 10.05.2011































































































Χάρης Χριστοδουλίδης

Rena said...

Πραγματικά χαρισμάτικος ο άνθρωπος αυτός είναι πολύ δύσκολο αυτό που κάνει και δεν είναι κάτι που μαθαίνεται το ξέρω γιατί είχα προσπαθήσει παλιά να κάνω κάτι μαθήματα και δεν τα κατάφερνα παρ' όλο που ζωγραφίζω.
Πιστεύω πως είναι κάτι που βγαίνει από μέσα του αρχικά και κατόπιν το καλλιεργεί.
Είσαι πολύ τυχερός που τον γνώρισες προσωπικά!

Ann said...

amazing artist!
thank you so much for sharing his works!xo

angel said...

Realmente um talento incrível.
As caricaturas ão muito bem efetuadas.
Parabéns pelo post .
angela