Sunday, April 3, 2011

Μας απειλούν με γενοκτονία

Της Αλεξίας Σακαδάκη
Τον πλανήτη δεν θα τον κληρονομήσουν ούτε οι ισχυροί, ούτε οι αδύνατοι του κόσμου, αλλά η νεολαία. Όλες οι ελπίδες στρέφονται προς τη νεολαία, που θα αναλάβει να διατηρήσει αυτό τον υπέροχο πλανήτη και τη βιοποικιλότητα του. Ελπίδες, που αναμένουν ότι οι νέοι άνθρωποι θα καταφέρουν πολύ περισσότερα από τις προηγούμενες γενιές. Θα καταφέρουν να διατηρήσουν την ειρήνη στον κόσμο, με ευθύνη να παραδώσουν τη γη στην επόμενη γενιά.
Το ανθρώπινο μέλλον δεν είναι εγγυημένο. Αυτή είναι η πιο βαθιά έννοια της πυρηνικής εποχής. Είναι μια εποχή στην οποία έχουμε δημιουργήσει τα όπλα που είναι ικανά να παραμορφώσουν, να αλλοιώσουν και να καταστρέψουν τα πάντα. Έχουμε αποδείξει την εξυπνάδα μας στη δημιουργία εργαλείων καταστροφής. Τώρα, εναπόκειται σε εμάς και στους νεότερους κυρίως, να βρούμε τα μέσα για να εξασφαλίσουμε ότι αυτά τα εργαλεία θα καταργηθούν.
Το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία έχει φέρει την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με τις ευθύνες, που θα τη βαραίνουν εάν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε και να εφησυχάζουμε στη δήθεν πολυτέλεια της πυρηνικής ενέργειας. Η συμφωνία Ρωσίας –Τουρκίας για τη δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στη σεισμογενή περιοχή του Άκιουγιου, που είναι ακριβώς απέναντι από την Κύπρο, θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την περιοχή.
Ας γίνουμε εμείς οι ερινύες στα αυτιά του κάθε ηγέτη και του κάθε τεχνοκράτη, που αποφασίζει να γίνει γενοκτόνος. Ας σταθούμε εμπόδιο στην καταστροφή του πλανήτη και της ζωής που υπάρχει σε αυτόν. 
Ας αγαπήσουμε τη ζωή και να απαγορεύσουμε το θάνατο και τον πόνο στον οποίο θέλουν να μας υποβάλουν. 
Ας φωνάξουμε «Όχι στα Πυρηνικά»! 
.
Αλεξία Σακαδάκη
Γενική Γραμματέας
Νεολαίας Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.)

2 comments:

Rena said...

Έχουμε αποδείξει την εξυπνάδα μας στη δημιουργία εργαλείων καταστροφής.

Με αυτό τα λέει όλα!!!

PiciFriki said...

μια σημερινή νεολαία που στη περίπτωση της Ελλάδας της έχουν φερθεί άδικα οι προηγούμενες γενιές