Monday, April 4, 2011

Έκθεση ζωγραφικής, Κώστα Παπαγεωργόπουλου

Από τα εγκαίνια της έκθεση ζωγραφικής,του Κώστα Παπαγεωργόπουλου, που έγιναν τη  Δευτέρα 28 Μαρτίου, στη ‘’Γκαλερί Πολιτιστικό Κέντρο το ΣΚΑΛΙ’’ στην Αγλαντζιά.
Την  έκθεση εγκαινίασε ο Βουλευτής &  Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κος Αβέρωφ Νεοφύτου.
Στο χαιρετισμό του, ο Αναπληρωτής Προέδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είπε: Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πολύ τιμητική για μένα πρόσκληση, να εγκαινιάσω σήμερα την έκθεση έργων ζωγραφικής του εξαίρετου καλλιτέχνη Κώστα Παπαγεωργόπουλου.

Αγαπητοί Φίλες και Φίλοι, Είναι αλήθεια πως η τέχνη αντανακλά με τον πιο γνήσιο και αυθεντικό τρόπο τον πλούτο των συναισθημάτων, την ποικιλία των βιωμάτων, των παραστάσεων και των εμπειριών του κάθε καλλιτέχνη.  Η παρουσία όλων μας ωστόσο σε μια τέτοια εκδήλωση, όπως η σημερινή δεν αποτελεί μόνο μια πράξη τυπικής επιβράβευσης όσων μοχθούν στο χώρο της τέχνης. (Φωτο: ο ζωγράφος Κώστας Παπαγεωργόπουλος, ο Αναπληρωτής Προέδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, και ένας φίλος). 
Αποτελεί πρωτίστως ένδειξη αγάπης, εκτίμησης και ευγνωμοσύνης προς τους ακούραστους εργάτες της ζωής.  Γιατί η τέχνη είναι ζωή.  Προς όσες και όσους  μέσα σε ένα υλιστικό, αφυδατωμένο και πεζό κόσμο, επιμένουν να υμνούν με το έργο τους τις ανεξάντλητες ομορφιές της φύσης και της ζωής.  Και να τη ζωγραφίζουν με τα χρώματα της ελπίδας, της αισιοδοξίας του έρωτα. (Φωτο: Κώστας Παπαγεωργόπουλος, Αβέρωφ Νεοφύτου, Φοίβος Νικολαΐδης, Άντρη Θεοφανοπούλου και Μιχάλης Νικηφόρου).
Ο Κώστα Παπαγεωργόπουλος  που μας χαρίζει αυτή την ξεχωριστή ευκαιρία να θαυμάσουμε τα έργα του γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άργος, του νομού Αργολίδας στην Πελοπόννησο. Τα 20 και πλέον τελευταία χρόνια, ζει και εργάζεται στην Κύπρο.  Είναι παντρεμένος με την Φάνη  Παπαγεωργοπούλου  και έχουν 2  παιδιά.  Την Εύα  και τον Χρίστο.  Είναι ευτυχισμένος με την οικογένεια του και χαίρεται που τους έχει δίπλα του. Του προσφέρουν αγάπη, συμπαράσταση και βοήθεια όποτε την χρειάζεται. (Φωτο: από δεξιά Φάνη Παπαγεωργόπουλου, Δημήτρης Θεοφανόπουλος και άλλοι).
Έχει σπουδάσει ζωγραφική στο Art School of Chicago στην Αμερική και στη σχολή ΑΚΤΟ γραφικές τέχνες, διακόσμηση. διαφήμιση και αρχιτεκτονικό σχέδιο. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του Art Creative Directors. Έχει στο ενεργητικό του δέκα  ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και Ελλάδα και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές. Πίνακες του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, δήμους, εταιρίες και οργανισμούς στην Κύπρο και Ελλάδα. Τα τελευταία πέντε χρόνια διατηρεί εργαστήρι ζωγραφικής. (Φωτο: Η σύζυγος του ζωγράφου Φάνη, ο Κώστας Παπαγεωργόπουλος και δεξιά η κόρη του Εύα με τη φίλη τους).
Φίλες και Φίλοι, Δεν είμαι κριτικός Τέχνης.  Πολιτικός είμαι που μπορεί αρκετές φορές να γίνομαι  και φορτικός και αφόρητος. Γι’ αυτό και δεν θα διακινδυνεύσω να επιχειρήσω κριτική στα έργα  του Κώστα Παπαγεωργόπουλου. (Φωτο: ο Αναπληρωτής Προέδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ζωγράφος Κώστας Παπαγεωργόπουλος και ο δημοσιογράφος Ιωσήφ Ιωσήφ).
Με τις σκέψεις αυτές θέλω να ευχηθώ στο φίλο Κώστα  πολλές μελλοντικές επιτυχίες και ακόμη μεγαλύτερη καταξίωση στο χώρο της τέχνης. Και να καλέσω όλους εσάς σε μια ενεργή περιδιάβαση στο πλούσιο έργο του  ζωγράφου. (Φωτο: Πόπη, Φοίβος Νικολαΐδης, Κώστας και Φάνη Παπαγεωργόπουλου). 

3 comments:

angel said...

Infelizmente não consegui fazer funcionar tradutor.. Mas, os quadros são lindos.
Angel

Anonymous said...

Querido amigo, hermosa entrada, la pintura es arte y es vida, es una forma de expresión como la poesía.
me encantó.
besitos para ti querido amigo, que Dios te bendiga.
Te deseo un buen comienzo de semana, lleno de amor, gracias por estar.

Romantik Seelchen said...

lieber Philip,
ein guter Bericht über die Kunst....
sie ist besonders wichtig im Leben,
viele Grüße Jasmin,

schöne Fotos....