Friday, April 15, 2011

Τελετή βράβευση Παγκύπριων Μαθητικών Αγώνων Μουσικής 2001


4 Μαΐου 2011, Τελετή Βράβευσης των
Παγκύπριων Μαθητικών Αγώνων Μουσικής 2011

Για έκτη συνεχή χρονιά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στα πλαίσια των προσπαθειών του για ανάπτυξη των μουσικών δεξιοτήτων των μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης και τη διατήρηση της παραδοσιακής μουσικής και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διοργάνωσε τους Παγκύπριους Μαθητικούς Αγώνες Μουσικής 2011.

Φέτος, σε παγκύπρια βάση, δήλωσαν συμμετοχή στους Μουσικούς Αγώνες 359 μαθητές από 26 σχολεία. Η διοργάνωση ξεκίνησε με τους Επαρχιακούς Αγώνες (21 – 25 Φεβρουαρίου 2011) και ακολούθησε ο Τελικός που διεξήχθη σε δύο μέρες (10 και 11 Μαρτίου 2011). Οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε τέσσερις τομείς: 1. Ευρωπαϊκή Μουσική 2. Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική 3. Βυζαντινός Χορός 4. Ελληνικό τραγούδι.

Στις 4 Μαΐου 2011 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Λευκωσία, η Τελετή Βράβευσης των Μουσικών Αγώνων. Το κοινό προσκαλείται να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Η ΟΠΑΠ (Κύπρου) ΛΤ, στηρίζοντας έμπρακτα τον πολιτισμό, ήταν και φέτος ο Αθλοθέτης των Περιφερειακών Παγκύπριων Μαθητικών Αγώνων Μουσικής 2011. Φέτος, για πρώτη χρονιά, χορηγός των Αγώνων είναι και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

1 comment:

Rena said...

Πριν πολλά χρόνια γνώρισα μία Κύπρια που έπαιζε μαντολίνο,όταν τη ρώτησα που έμαθε να παίζει ένα τέτοιο όργανο μου απάντησε:μα στο σχολείο φυσικά,και τότε σκέφτηκα γιατί να μην είχα κι εγώ την ευκαιρία να μάθω στο σχολείο ένα μουσικό όργανο,μπράβο στη Κύπρο που δίνει τέτοιες δυνατότητες στα παιδιά της!
Τώρα μου δίνεις την ευκαιρία να το πω και δημόσια!