Thursday, March 17, 2011

Εικαστική έκθεση “TyPoEM”

Το Τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick και ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνουν την εικαστική έκθεση “TyPoEM” στο γραφείο πληροφοριών Λήδρας, αίθουσα «Είρηνη», στο τέλος της οδού Λήδρας.

Αυτή είναι η τρίτη εικαστική έκθεση που συνδιοργανώνουν οι δύο φορείς, μετά την επιτυχή διοργάνωση των εικαστικών εκθέσεων με φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου Frederick Display Me”, σε βιτρίνες καταστημάτων της οδού Ονασαγόρου τον Νοέμβριο 2007 με Ιανουάριο 2008 και “You Are Here/There”, στο ΚΙΣΑ τον Νοέμβριο 2009.

Η έκθεση “TyPoEM” έχει ως θέμα το χώρο, τον τόπο και το τοπίο,
όπως παρουσιάζονται στην κυπριακή ποίηση.  Συμμετέχοντες θα είναι δεκαεπτά δευτεροετείς, τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτητές των γραφικών τεχνών του τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick , οι οποίοι δημιουργούν αφίσες, χρησιμοποιώντας στίχους από ποιήματα των Κύπριων ποιητών. Οι ποιητές είναι οι Πάμπος Κουζάλης, Χριστιάνα Αβρααμίδου, Νίκος Νικολαΐδης, Γιώργος Χριστοδουλίδης, Κώστας Μόντης, Μαρία Σιακαλλή, Φροσούλα Κολοσιάτου, Νίκος Κρανιδιώτης, Νένα Φιλούση, Ντίνα Κατσούρη, Παναγιώτης Νικολαΐδης, Mehmet Yashin, Βάκης Λοϊζίδης, Μαρία Θωμά, Γιώργος Μολέσκης, Κυριάκος Χαραλαμπίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 22 Μαρτίου, στις 19:30, από τη Δήμαρχο Λευκωσίας Ελένη Μαύρου. Η έκθεση θα είναι ανοικτή από την Τρίτη 22 Μαρτίου μέχρι την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011. Οι αφίσες θα εκτίθενται και σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας, όπως σε στάσεις λεωφορείων, σε βιτρίνες καταστημάτων, κ.ά. από τις 16 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πωλούνται αντίτυπα των αφισών και όλα τα έσοδα θα δοθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Την όλη προσπάθεια συντονίζουν ο Επίκουρος Καθηγητής κύριος Παναγιώτης Μιχαήλ, ο Λέκτορας  κύριος Σάββας Ξιναρής και ο επισκέπτης Λέκτορας κύριος Όμηρος Παναγίδης του Πανεπιστημίου Frederick.

No comments: