Wednesday, December 8, 2010

Οικονομικό Φόρουμ για τα δημόσια οικονομικά

Μέσα στα πλαίσια του δημόσιου διάλογου του Δημοκρατικού Συναγερμού με στόχο την προσπάθεια επανασχεδιασμού της Οικονομίας, διεξάχθηκε με επιτυχία το Οικονομικό Φόρουμ με θέμα «Δημόσια Οικονομικά» την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στη ΣΤΟΑ στη Λευκωσία. 
(Στη φωτογραφία η βουλευτής Λευκωσίας κα. Μαρία Κυριακού).

Μετά τον χαιρετισμό της Βουλευτού του Δημοκρατικού Συναγερμού Μαρίας Κυριακού, κύριοι ομιλητές ήσαν, ο Βασίλης Σκρόνιας, Προϊστάμενος του Οικονομικού και Εμπορικού Τμήματος της Ελληνικής Πρεσβείας, ο Μάνθος Μαυρομμάτης, Πρόεδρος του ΚΕΒΕ και ο Γιώργος Ηλιόπουλος, Υπεύθυνος Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Ο κάθε ένας με τη δική του εμπειρογνωμοσύνη παρουσίασε τις δικές του θέσεις και απόψεις και έτσι το Οικονομικό Φόρουμ έγινε πολύ πιο δημιουργικό και ενδιαφέρον. (Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Αναστασιάδης).
Ο κ. Σκρόνιας εξήγησε την ιστορία της Ελλάδας, ως παράδειγμα προς αποφυγήν, καθώς η ιστορία δυστυχώς φαίνεται να επαναλαμβάνεται. Ο κ. Μαυρομμάτης κατέθεσε τις ανησυχίες του και την θετικότητα που πρέπει να επιδεικνύουμε στον κόσμο, χωρίς να τον τρομοκρατούμε. Τόνισε ακόμη, την άμεση ανάγκη για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε να καταφέρουμε με όσο το δυνατόν λιγότερα τραύματα να ξεφύγουμε κι εμείς από την οικονομική κρίση.
Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος εξήγησε την ανάγκη συντονισμού που πρέπει να υπάρξει μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ γιατί οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε ένα κράτος μέλος έχουν αντίκτυπο και στα υπόλοιπα. (Στη φωτογραφία σε πρώτο πλάνο η Χριστίνα Μυλωνά Παρπαρίνου, Κοινοβουλευτική Συνεργάτιδα Μαρίας Κυριακού).
Η Ευρώπη οφείλει να αντιδράσει για να αποφύγει την παρακμή. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις μακροπρόθεσμες πραγματικότητες – παγκοσμιοποίηση, στενότητα πόρων, γήρανση του πληθυσμού, τάσεις της τεχνολογίας – και να αξιοποιήσουμε πλήρως το δυναμικό μας.
 
Το 2020 αρχίζει τώρα και οι προσπάθειές μας για οικονομική ανάκαμψη πρέπει να ανοίξουν τον δρόμο για διατηρήσιμη ανάπτυξη και δημοσιονομική εξυγίανση.

1 comment:

Dinos-Art said...

Καλά και ωραία όλα αυτά τα φόρουμ, Φοίβο μου, αλλά μας έχουν ζαλίσει τον τελευταίο χρόνο και πάνε αντάμα με όσα σοβαρά ή σοβαροφανή προβάλλουν κάθε μέρα και ώρα τα ΜΜΕ και τρομάζουν τον κόσμο, γιατί άλλοτε (και άλλοι) έχουν την Α θέση και άλλοτε την Β ή Γ και πάει λέγοντας. Πολλοί παπαγαλάκια, όπως παλιότερα με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, που όλοι το ήξεραν και τζόγαραν και όταν έσπασε η φούσκα άρχισαν να κλαίνε σαν τις μωρές παρθένες που έχασαν την παρθενία τους, ρίχνοντας το φταίξιμο σε όλους τους άλλους εκτός από τα παπαγαλάκια.
Καλημέρα.