Thursday, October 28, 2010

Διαγωνισμoύ Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού ΄Εργου 2010

Τελετή απονομής βραβείων
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συβουλίου του ΡΙΚ κ. Μάκης Συμεού, απονέμει το πρώτο βραβείο στην κα. Πόπη Κόντου.
 


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στο Θεατράκι του ΡΙΚ «Ανδρέας Χριστοφίδης», η τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού συγγραφής ραδιοφωνικού θεατρικού έργου 2010. Χορηγός του διαγωνισμού, τον οποίον προκήρυξε το Τμήμα Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων του ΡΙΚ, ήταν η ΣΠΕ Καϊμακλίου.

Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν 35 έργα από τα οποία οκτώ από την Ελλάδα. Η υποβολή συμμετοχών από Ελλαδίτες και Κύπριους που ζουν εκτός Κύπρου, άρχισε πέρσι.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού αποφάσισαν να απονείμουν τρία βραβεία και δύο επαίνους.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην Πόπη Κόντου για το έργο «Ζητείται οικιακή βοηθός, αλλοδαπές αποκλείονται» , το δεύτερο στην Ηλιάνα Φωτίου για το έργο της «΄Ερεβος». Και το τρίτο στον Κυριάκο Ορφανού για το έργο «Το στοίχημα». ΄Επαινος απονεμήθηκε στον Ανδρέα Κουκκίδη για το έργο «Μέσα στα πεύκα και στο Νικόλαο Σίσκα για το έργο «΄Ενας φόνος παραπάνω».

Τα βραβεία απένειμαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Μάκης Συμεού, η Αντιπρόεδρος κυρία Μαρία Βασιλειάδου, ο Γενικός Διευθυντής κ. Θέμης Θεμιστοκλέους και ο Εκπρόσωπος της ΣΠΕ Καϊμακλίου κ. Ανθος Μωυσέως.

Στο χαιρετισμό του κατά την τελετή, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Μάκης Συμεού, εξέφρασε τη στήριξη του Συμβουλίου σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Ο πολιτισμός είναι επένδυση, σημείωσε, και τόνισε ότι στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η περαιτέρω ενίσχυση του πολιτισμού μέσα από τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες του ΡΙΚ.

Στο δικό του χαιρετισμό, ο Γενικός Διευθυντής κ. Θέμης Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως σκοπός του ΡΙΚ παραμένει η ενθάρρυνση της παραγωγής θεατρικών έργων στο πλαίσιο της γενικότερης συγγραφικής λογοτεχνικής δραστηριότητας την οποία η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Κύπρου στηρίζει και προβάλλει μέσω των προγραμμάτων της, ως βασικό στοιχείο της αποστολής της για προαγωγή του πολιτισμού. Το ΡΙΚ, κατέληξε, είναι στη διάθεση των συγγραφέων για να ακούσει και να συζητήσει σκέψεις και προτάσεις που να οδηγούν στην περαιτέρω ενθάρρυνση της λογοτεχνικής και εν γένει της πνευματικής δημιουργίας και για αναβάθμιση του διαγωνισμού αυτού.

Μετά την τελετή απονομής των βραβείων, ακολούθησε ανάγνωση αποσπάσματος από το έργο που πήρε το πρώτο βραβείο. Ερμήνευσαν οι ηθοποιοί Ιωάννα Καμένου, Νάντια Χαραλάμπους και Νίκος Νικολαϊδη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από το Μουσικό ΄Ομιλο του ΡΙΚ και τους ηθοποιούς ΄Ολγα Ποταμίτου, Ιωάννα Καμένου και Αντώνη Λαπηθιώτη, οι οποίοι ερμήνευσαν θεατρικά τραγούδια.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Λίτσα Μαυρίδου και ο Κώστας Μιχαηλίδης.

4 comments:

Cida Kuntze said...

Olá!
Obrigado pela sua visita no meu blog. Muito bom o seu.
Um abraço e fique na paz!

Magia da Inês said...

Olá!
É muito importante dar voz aos talentos que só precisam de uma chance para desabrocharem... parabéns CBC e continuem com esse trabalho!...
Bjsss
Brasil

athina μπασιούκα said...

Συγχαρητήρια και στην νικήτρια που πήρε το πρώτο βραβείο και σε όλους τους συμμετέχοντες. Είναι ωραίο πράγμα η συγγραφή σε όλες της τις μορφές.

Marilu said...

Querido amigo, lindo trabalho. Tenha um excelente final de semana. Beijocas