Tuesday, August 31, 2010

Καρολίνα Πελενδρίτου

Χρυσό μετάλλιο η Καρολίνα Πελενδρίτου στο 4ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στο Eindhoven της Ολλανδίας
Παραμένει για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή του κόσμου η δις Χρυσή Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου στα 100Μ Πρόσθιο
15/08-21/08/2010

Ένα λεπτό δεκαοκτώ δευτερόλεπτα και τριάντα έξι εκατοστά ήταν αρκετά για να την ανεβάσουν στο ψηλότερο σκαλοπάτι.

Η Κυπριακή σημαία κυμάτισε ανάμεσα στη σημαία της Ουκρανίας. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Χάλκινη Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου Ουκρανή Malto Yiarina με χρόνο 1:20.07 και το Χάλκινο η επίσης Ουκρανή Volkova Yuliya με χρόνο 1:23.34.

Απόλυτα ικανοποιημένη είναι η Καρολίνα για το κλείσιμο της αγωνιστικής σεζόν, η οποία δηλώνει: «Είχα μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά σε αγωνιστικό, ψυχολογικό και οικονομικό επίπεδο. Είχα περάσει από τραυματισμούς στον ώμο και τη μέση. Η προετοιμασία μου δεν εξελισσόταν σε φυσιολογικούς ρυθμούς και συνεχόμενη βάση, λόγω των προβλημάτων. Ήθελα να κλείσω αυτή τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μια αξιοπρεπή παρουσία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και δεν μπορώ παρά μόνο να είμαι ευτυχισμένη. Θέλω να ευχαριστήσω την Εταιρεία Λεπτός για τη συνεισφορά τους στην ολοκλήρωση της προετοιμασίας μου για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, στις άριστες αθλητικές τους εγκαταστάσεις παρά το ξενοδοχείο Coral στην Πάφο. Επίσης, με την επιτυχία μου αυτή ανοίγει η πόρτα για τη συμμετοχή μου στη Παραολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012, η οποία θα είναι η τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες».
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο Χρυσό μετάλλιο που κερδίζει η Καρολίνα σε τετραετές Παγκόσμιο πρωτάθλημα πενηντάρας πισίνας της Διεθνούς Παραολυμπιακής επιτροπής.

Στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που συμμετείχε το 2002 στην Αργεντινή είχε κατακτήσει το Αργυρό μετάλλιο, ακολούθως, το 2006 στο Durban της Νοτίου Αφρικής ακυρώθηκε στην κούρσα των 100μ Πρόσθιο και ενώ είχε αγωνιστεί τότε σε τέσσερα αγωνίσματα, είχε γυρίσει με άδειες τις αποσκευές της σε συγκομιδή μεταλλίων.
Γι αυτό, μετά την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου στις 16 Αυγούστου έδειχνε απίστευτα χαρούμενη, που κατάφερε να κρεμάσει στο στήθος της το Χρυσό μετάλλιο. (Έλειπε από τη συλλογή της ένα τέτοιο Χρυσό μετάλλιο). «Ίσως να είναι και το τελευταίο Τετραετές Παγκόσμιο πρωτάθλημα που συμμετέχω», δήλωσε, «γιατί το επόμενο θα διεξαχθεί το 2014».

Με περηφάνια λοιπόν τραγούδησε τον Εθνικό μας Ύμνο μαζί με όλους τους Έλληνες, γιατί η Ελληνική αποστολή με συμμετοχή εικοσιπέντε αθλητών δεν κατάφερε να κατακτήσει Χρυσό μετάλλιο.

6 comments:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΛΑ.

Rena said...

Συγχαρητήρια στο χρυσό κορίτσι πάντα τέτοια!!!
Καλό χειμώνα!!!

Βάσσια said...

Μπράβο της !
Και καλή συνέχεια να έχει.

Καλώς επέστρεψες Φοίβο
Καλή εβδομάδα
:-)

zeidoron dtsoukas said...

Συγχαρητήρια στην κοπέλα και καλό χειμώνα σε σένα αγαπητέ Φοίβο!

erifili said...

Καλώς ορίσατε και πάλι.Πιστεύω ότι γυρίσατε ανανεωμένος και με όρεξη για δουλειά.Πέρασα να ευχηθώ καλό Μήνα και Καλό Φθινόπωρο.

jf said...

Εύγε!!!

Καλό μήνα Φοίβο και Καλό Φθινόπωρο!