Tuesday, June 22, 2010

Καρολίνα Πελενδρίτου

Η Κυπρία δις χρυσή παραολυμπιονίκης (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008) και κάτοχος παγκοσμίων ρεκόρ στο αγώνισμα 50, 100 και 200Μ πρόσθιο, Καρολίνα Πελενδρίτου –Επιβεβαίωσε και δήλωσε συνέχεια στη μέχρι τώρα επιτυχημένη αθλητική της πορεία στο άθλημα της κολύμβησης.

Η Καρολίνα Πελενδρίτου που αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Βερολίνο για την συμμετοχή της στο 23ο Διεθνές Γερμανικό Πρωτάθλημα κολύμβησης, στην κούρσα του τελικού στο αγώνισμα 50Μ Πρόσθιο σημείωσε Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ με χρόνο 035:66. Το προηγούμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ 035:73 το κατείχε η ίδια και το είχε σημειώσει πριν ακριβώς έναν χρόνο στην ίδια αθλητική διοργάνωση.

Το Διεθνές Πρωτάθλημα Κολύμβησης διεξάγετε στο Βερολίνο 16-20 Ιουνίου 2010 με την συμμετοχή 42 Χωρών και 670 αθλητών. Μετά την κούρσα δικαίως ο εκφωνητής των αγώνων επαναλάμβανε ότι η Κύπρια αθλήτρια έσπασε τα χρονόμετρα γιατί ο ηλεκτρονικός πίνακας των αγώνων είχε κολλήσει για δέκα ολόκληρα λεπτά αναγράφοντας Καρολίνα Πελενδρίτου Κύπρος 35:66 (Παγκόσμιο Ρεκόρ).

Η Κύπρια κολυμβήτρια δηλώνει πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και ότι είναι ένα καλό σημάδι για την συνέχεια ]και την σκληρή δουλεία που πρέπει να ακολουθήσει για τον επόμενο αγωνιστικό της στόχο, την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής που θα διεξαχθεί τον
Αύγουστο στην Ολλανδία.
Η 23χρονη πρωταθλήτρια έχει σαν μεγάλο αγωνιστικό της στόχο να καταφέρει να κρατηθεί σε καλή αγωνιστική φόρμα για μια καλή συμμετοχή της στην Παραολυμπιάδα του 2012, στο Λονδίνο όπου και θα είναι και η τρίτη της συνεχόμενη συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καρολίνα ξεκίνησε την αθλητική της Καριέρα σαν μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης της Κύπρου (αρτιμελείς αθλητές) στα 12 της Χρόνια. Συμπληρώνοντας μόλις τα δεκατρία της χρόνια καταφέρνει να γίνει Βαλκανιονίκης Γυναικών με κατάκτηση αργυρού και Χάλκινου μεταλλίου. Πολλές διακρίσεις στην
Κολύμβηση αλλά σαν αθλήτρια με χαμηλή όραση. Εντάσσεται στην Παραολυμπιακή Εθνική Ομάδα το 2002 με όνειρο και στόχο με μεγάλη διάκριση για την μικρή της Πατρίδα. Καταφέρνει να αγγίξει το Όνειρο της. Το 2004 κατακτά το πρώτο Χρυσό Ολυμπιακό της μετάλλιο στην Παραολυμπιάδα της Αθήνας 2004.

Η Καρολίνα επιστρέφει σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα για συνέχιση της προετοιμασίας της για την συμμετοχή της στο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κολύμβησης τον Αύγουστο 2010.
Για ΚΑΡΟΛΊΝΑ
Έλενα Ανδρέου-Πελενδρίτου
99-662 250

2 comments:

Rena said...

Μπράβο στη Καρολίνα είναι αξιοθαύμαστη!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Συγχαρητήρια στην Καρολίνα, συγχαρητήρια σε όλα αυτά τα παιδιά με τις ειδικές ικανότητες, που βάζουν στόχους και τους πετυχαίνουν!