Monday, May 3, 2010

Το Βαγόνι αγάπης

Το Σάββατο, 8 Μαΐου 2010 από τις 4:00μμ έως τις 8:00μμ στο χώρο του Πάρκου Ακροπόλεως θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση «Περπατώ και Τρέχω για το συνάνθρωπό μου» που διοργανώνει το Ίδρυμα Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Στροβόλου του Δήμου Στροβόλου με τη συνεργασία του Συνδέσμου «Βαγόνι Αγάπης», επιδίωξη του οποίου είναι η εθελοντική και αφιλοκερδής προσφορά ποικιλόμορφης αρωγής και κάθε δυνατής στήριξης, σε άπορους και ασθενείς συμπολίτες μας.

Βασικοί στόχοι της εκδήλωσης αυτής παραμένουν:
α) η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένες ομάδες συνανθρώπων μας και
β) η οικονομική ενίσχυση του συνεργαζόμενου φορέα

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμβολή εθελοντών από το Σύνδεσμο «Βαγόνι Αγάπης», υπαλλήλων του Ιδρύματος και του Δήμου Στροβόλου και την παρουσία της Κοινοτικής Αστυνόμευσης.

Το αγωνιστικό μέρος θα περιλαμβάνει αγώνα δρόμο 5χλμ με τη συνεργασία του Σωματείου Δρομέων «Περικλής Δημητρίου» καθώς και απονομή επάθλων.
Βαγόνι Αγάπης
Το Βαγόνι Αγάπης βοηθά άπορες οικογένειες και παιδιά με σοβαρές παθήσεις. Τον Μάρτιο του 2009 μία παρέα, που για χρόνια στήριζε σε εθελοντική και εντελώς αφιλοκερδή βάση ανθρώπους που έμεναν στο περιθώριο, αποφάσισε και προχώρησε στην ίδρυση του Συνδέσμου «Βαγόνι Αγάπης» με σκοπό την ενδυνάμωση στην προσφορά στήριξης και ανακούφισης σε όσους χρήζουν βοήθειας για να ξεφύγουν όσο είναι δυνατόν από τις δυσκολίες και τις δυσμενείς συνθήκες που καθημερινά βιώνουν.

Για την επίτευξη του στόχου μας αρωγούς έχουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες σε ότι αφορά την επιβεβαίωση της αναγκαιότητας παροχής βοήθειας.

Ο Σύνδεσμος παραχωρεί βοήθεια εφάπαξ ή και επί μηνιαίας βάσης με τους πιο κάτω τρόπους:
• Προμήθεια τροφίμων και άλλων χρειωδών ή με κουπόνια για αγορά από υπεραγορές,
• Καταβολή του ενοικίου και πληρωμή μέρους ή εξ’ ολοκλήρου λογαριασμών (π.χ. ηλεκτρισμού).
• Πληρωμή μέρους ή εξ’ ολοκλήρου διδάκτρων των παιδιών.
• Μερική ή πλήρης βοήθεια σε απόρους φοιτητές.
• Η συμπαράσταση του Συνδέσμου εκδηλώνεται επίσης με την οικονομική ενίσχυση σε ασθενή άτομα για εγχείρηση ή θεραπεία στο εξωτερικό. Επίσης, χρηματική βοήθεια παρέχεται για την αγορά ηλεκτρικών συσκευών (ψυγεία, πλυντήρια κ.α).
• Συνεχής είναι η προσπάθεια του Συνδέσμου να προμηθεύει τις οικογένειες ανάλογα με τις διαπιστούμενες ανάγκες τους σε ρούχα και/ή έπιπλα και σκεύη που συλλέγονται και φυλάσσονται σε αποθηκευτικό χώρο του Συνδέσμου.

3 comments:

Anonymous said...

Hope you are in good health, have a gr8 week...

jf said...

Ωραίες πρωτοβουλίες σε δύσκολους καιρούς...

ΓΙΑΝΝΑ said...

Εξαιρετικη δουλεια.Ευχομαι να πετυχει γιατι οι αναγκες γυρω μας ειναι πολλες και αρκετοι συνανθρωποι μας υποφερουν.