Monday, April 19, 2010

Πικρές Ιστορίες Γλυκών Γεναικών

Διηγήματα της Μαρίας Μ. Σάββα
Πικρές Ιστορίες Γλυκών Γεναικών
Μαρία Μ. Σάββα
Εκδόσεις ΕΝ ΤΥΠΟΙΣ
Η συγγραφέας Μαρία Σάββα με έκδηλη συγκίνηση, εξηγεί γιατί έγραψε το βιβλίο της, το οποίο αποτελείται από βιωματικές ιστορίες της γειτονιάς της.
Η συγγραφέας Ευρυδίκη Περικλέους στο βήμα προσφωνεί τους προσκεκλημένους.
Στο βήμα η πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κυρία Κλαίρη Αγγελίδου παρουσιάζει το βιβλίο.
Στον Πρόλογο του βιβλίου της η Μαρία Σάββα γράφει: «Τη Λευκωσία τη λατρεύω. Εδώ γεννήθηκα και εδώ ζω. Μεγάλωσα στα στενά της Αρχιεπισκοπής και του Άι Αντώνη. Μάζεψα μέσ’ στο μυαλό και την καρδιά μου αναμνήσεις που ζητούν να τις μοιραστούν.

Πάντα πρόσεχα τους ανθρώπους. Άκουγα και έβλεπα τον κόσμο που πηγαινοερχόταν και ζούσε στα ίδια εκείνα στενά με τα βάσανα, τις λύπες και τις χαρές του.   Πολλά από τα ονόματα που αναφέρονται σ’ αυτά τα διηγήματα υπήρξαν κάποτε, οι ιστορίες όμως δεν έχουν σχέση μαζί τους.
Νιώθω τυχερή που έζησα σε εκείνη την περιοχή και τη συγκεκριμένη εποχή. Αυτή την ατμόσφαιρα προσπάθησα να δώσω και αυτήν την ατμόσφαιρα είναι που νοσταλγώ όλο και πιο πολύ, με τις μυρωδιές από γιασεμί, φούλι και κιούλι.
Σε πρώτο πλάνο ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών κύριος Ανδρέας Παναγιώτου, Πρόεδρος του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, η συγγραφέας, ο κύριος Δώρος Ηλιοδώρου Ανώτερος Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας και ο πρώην Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κύριος Παντελής Κούρος.
Το βιβλίο περιέχει έξι διηγήματα με ηρωίδες έξι γυναίκες με ιστορίες ζωής που υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Γυναίκες της Κύπρου σεμνές, έντιμες, βασανισμένες που δεν χάνουν το κουράγιο τους, αλλά παλεύουν για το καλό των γύρω τους και το δικό τους. Γυναίκες που καταξιώνονται δίνοντας τον εαυτό τους απλόχερα στους ανθρώπους. Και που αυτοί που τις γνωρίζουν όχι μόνο τις αγαπούν, αλλά και τις σέβονται.

Ο Πανίκος Σάββα, αδελφός της Μαρίας, διακρίνεται στο μέσο της φωτογραφίας.
Η Καίτη Κληρίδη με τη δημοσιογράφο Αλέκα Γράβαρη Πρέκα.
Η Ευρυδίκη Περικλέους με τη μητέρα της Μαρίας Σάββα και τον εκδότη κύριο Μιχαηλίδη των Βιβλιοπωλείων ΜΑΜ.

Ο Μάριος Καρατζιάς φίλος της οικογένειας παρακολουθεί με ενδιαφέρον.

Το βιβλίο είναι γραμμένο στην Κυπριακή.
Τιμή €15
Διάθεση Βιβλιοπωλεία ΜΑΜ 22 753 536
Τηλέφωνο επικοινωνίας 99 616 165

4 comments:

Βάσσια said...

Μου αρέσει να διαβάζω τέτοιου είδους βιβλία, βιωματικά με περιγραφές που αποτυπώνουν ήθη και έθιμα εποχών, περιοχών και κοινωνιών.

Καλή επιτυχία να έχει.

Καλησπέρα

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΙΒΛΙΟ.
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

jf said...

Γνωρίζει κανείς αν οι εκδόσεις ΜΑΜ λειτουργούν στην Αθήνα?

شَــــذَا رُوْحٍــــــيُ said...

Thank you my dear friend

More flutter

Bay