Wednesday, April 14, 2010

Παγκόσμια επιτυχία των αδελφών Λουκίας – Χρυσταλλένης Τρικωμίτη

Προπόνηση, ιδρώτας, κούραση αγώνες, άμιλλα, αθλητισμός, επιτυχία, μετάλλια. Λέξεις ταυτισμένες με τη ζωή των αδελφών Τρικωμίτη από τη Λάρνακα της γνωστής οικογένειας Ευαγγελίας και Σώτου Τρικωμίτη.

Θα μπορούσα να γράψω αβίαστα, πάρα πολλά για τους αγαπημένους μας φίλους Σώτο και Ευαγγελία. Εκτός από την εξωτερική τους ομορφιά, διαθέτουν και οι δυο σπάνια χαρίσματα εσωτερικού πλούτου. Αποτελούν, ένα καθ’ όλα ταιριαστό ζευγάρι με υπέροχο χαρακτήρα και προσωπικότητα, που συμπληρώνει αρμονικά ο ένας τον άλλο.
Μεγαλώνουν τα έξι του παιδιά Λουκία, Ανδρέα, Χρυσταλλένη, Ολίβια, Χρίστο και Λουΐζα με ξεχωριστή φροντίδα και αγάπη. Τους καλλιεργούν με το παράδειγμά τους, τις ηθικές αξίες και τους διδάσκουν αρχές και ιδανικά, έχοντας ως πρότυπα τους ίδιους τους γονείς τους. Το πανέμορφο σπιτικό τους στην Αραδίππου στη Λάρνακα είναι μια φωλιά αγάπης και ευτυχίας με ισχυρούς συνεκτικούς, οικογενειακούς ιστούς.
Προσωπικά, θαυμάζω το κουράγιό τους, να μεγαλώνουν σήμερα έξι παιδιά και να διακρίνονται στους στίβους της ζωής και του αθλητισμού. Ο Σώτος είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Σουζούκι στην Κύπρο και η γυναίκα του Ευαγγελία, βρίσκεται όχι πίσω, όπως λέγεται, αλλά μαζί του, συμμετέχοντας ενεργά στις επιτυχίες τους.
Με τον Σώτο και την Ευαγγελία γνωριστήκαμε το 1994 και από τότε διατηρούμε αναλλοίωτη και σταθερή τη φιλία μας, η οποία εδράζεται στην αλληλοεκτίμηση και τα άδολα φιλικά αισθήματα.

Όμως, το σημερινό αφιέρωμα ανήκει στις λαμπερές, χρυσές τους θυγατέρες, οι οποίες με την ενθάρρυνση και υποστήριξη τους, ασχολήθηκαν από τα παιδικά τους χρόνια με τον Αθλητισμό και τη ρυθμική γυμναστική. Με το που πάτησαν το πόδι τους στο γυμναστήριο, έγινε ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους. Είναι ατέλειωτες οι ώρες της σκληρής και μεθοδικής προπόνησης για προετοιμασία.
Η Λουκία και η Χρυσταλλένη Τρικωμίτη φαίνεται να κληρονόμησαν στα γονίδια τους την αγάπη τους προς τον αθλητισμό, από άλλα μέλη της οικογένειας.
Ο παππούς Ανδρέας Τρικωμίτης ασχολείτο με αγώνες ταχύτητας, αλλά και πάλης. Το ίδιο και ο πατέρας τους Σώτος ο οποίος ασχολείται συστηματικά με τα ράλι. Η μητέρα τους Ευαγγελία, που λατρεύει τη γυμναστική, από μικρή ασχολείτο με την ενόργανη γυμναστική. Ήταν η Ευαγγελία που οραματίστηκε την αθλητική τους πορεία και τις προέτρεψε να ασχοληθούν με το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής.
Η Λουκία γεννήθηκε στις 7.9.90 και ήταν η πρώτη που άνοιξε το δρόμο αρχίζοντας να ασχολείται με το άθλημα από την ηλικία των πέντε μόλις ετών. Η Χρυσταλλένη που γεννήθηκε στις 30.11.1993 έχοντας ως πρότυπο την αδελφή της, άρχισε από τεσσάρων ετών την ίδια πορεία. Αντί στα παιδικά πάρκα, πήγαιναν μαζί στα γυμναστήρια και στους αθλητικούς χώρους. Τα χρόνια πέρασαν γεμάτα εμπειρίες, γνώσεις, διακρίσεις και επιτυχίες να διαδέχονται η μια την άλλη.
Στους τελευταίους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ) που διεξήχθησαν στην Κύπρο, οι αδελφές Τρικωμίτη πέτυχαν εξαιρετικές νίκες, κερδίζοντας οκτώ μετάλλια στις διάφορες κατηγορίες της ρυθμικής γυμναστικής.

Αλλά, από ότι φαίνεται, είναι ακόμη στις αρχές της πετυχημένης, αθλητικής τους πορείας, μια και είναι τόσο νεαρές. Δεν ασχολούνται απλώς με τον Αθλητισμό, αλλά γυμνάζονται και προπονούνται σκληρά, γιατί, κάνουν πρωταθλητισμό, ο οποίος απαιτεί πολλές προσωπικές θυσίες.
Αναμένεται, ότι, όχι μόνο θα τιμήσουν ακόμη περισσότερο την ιδιαίτερη τους πατρίδα σε διεθνείς αγώνες, αλλά, θα αποτελέσουν και τα ωραία πρότυπα, για άλλα νεαρά κορίτσια, να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Ήδη στα χνάρια των δύο μεγαλύτερων αδελφών της, βαδίζει και η μικρότερη αδελφή Ολίβια Τρικωμίτη.

Προπονούνται καθημερινά και συστηματικά γύρω στις 5 ώρες. Όμως, αυτό δεν υπήρξε τροχοπέδη στη μόρφωση τους. Χαρισματικές, όπως είναι, διακρίνονται και στο σχολείο, αφού είναι άριστες στις επιδόσεις τους. Στην Κύπρο οι αδελφές Τρικωμίτη προπονούνται στο γυμναστήριο που δημιούργησε ο πατέρας τους για τις ανάγκες προετοιμασίας τους.

Σε διάφορους Παγκύπριους και Διεθνείς Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής, πρώτευσαν οι αδελφές Λουκία και Χρυσταλλένη Τρικωμίτη. Οι δυο αθλήτριες ανήκουν στο σωματείο «Ανδρέας Τρικωμίτης». Οι αδελφές Τρικωμίτη πέτυχαν μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στον χώρο της Ρυθμικής Γυμναστικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο το οποίο διεξήχθη στο Κιέβο από τις 14-16.08.2009. Οι πρωταθλήτριες Λουκία και Χρυσταλλένη κατετάγησαν 18η και 20η εκτοπίζοντας σημαντικά ονόματα στον χώρο. Προπονήτριά τους είναι η ανά το παγκόσμιο γνωστή και καταξιωμένη Ναταλία Ράσκινα.

Ως αθλήτριες και μέλη της εθνικής μας ομάδας ρυθμικής γυμναστικής Χρυσταλλένη και Ολίβια Τρικωμίτη πέτυχαν σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για την Κύπρο στο Παγκόσμιο της Ουγγαρίας, όπου έλαβαν μέρος 18 χώρες.

Η Χρυσταλλένη στην κατηγορία γυναικών κατέλαβε την 11η θέση πετυχαίνοντας τις ψηλότερες βαθμολογίες που πήρε Κύπρια αθλήτρια μέχρι σήμερα (σύνολο 36 αθλήτριες).

Είναι η πρώτη φορά που η μικρή Κύπρος καταλαμβάνει τόσο σημαντική θέση στη ρυθμική γυμναστική σε παγκόσμιο επίπεδο ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες απ' όλο τον κόσμο.
Η Ολίβια στην κατηγορία νεανίδων κατετάγη 10η (σύνολο 32 αθλήτριες) στο σύνθετο ατομικό, 5η θέση στον τελικό της μπάλας και 7η θέση στον τελικό του στεφανιού. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία της Ολίβιας μετά την κατάκτηση του Παγκυπρίου πρωταθλήματος, όπου κέρδισε δύο χρυσά.

Είναι να μην χαίρεσαι και να υπερηφανεύεσαι για τέτοια χρυσά (στην κυριολεξία) παιδιά; Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά καλές επιτυχίες σε όλους τους τομείς στην αξιαγάπητη και αξιέπαινη οικογένεια Ευαγγελίας και Σώτου Τρικωμίτη.
Φοίβος Νικολαΐδης

11 comments:

Rena said...

Οσα μπράβο και να πω είναι λίγα για τα κορίτσια γιατί πήγαινε και η ανιψιά μου και ξέρω τις αμέτρητες ώρες προπόνησης που κάνουν όλη τους η ζωή είναι προπόνηση και πολλές στερήσεις αλλά το αποτέλεσμα εκπληκτικό!
Καλή και πολύ δύναμη κορίτσια και πάντα πρώτες!

Cheryl said...

I admire the hard work and dedication of the entire family. I'm partial to the sport of gymnastics as I practiced when I was younger, Rhythmic gymnastics is an amazing art. Bravo...these girls are definitely great role models!

zeidoron dtsoukas said...

Συγχαρητήρια στα κορίτσια για τις διακρίσεις τους αλλά και στους γονείς τους που τα μεγάλωσαν και τα ενέπνευσαν.Μπράβο και σε σένα αγαπητέ Φοίβο που προβάλεις τις επιτυχίες τους.

Anonymous said...

KATAΠΛΗΚΤΙΚΕΣ!!
Συγχαρητηρια κ στις δυο!!
Φοιβο, ευχομαι η ημερα σου να ειναι ενδιαφερουσα!
Μπεττυ Μανουσου

thumbelina said...

χίλια μπράβο σ'αυτά τα δύο υπέροχα κορίτσια και στα εντυπωσιακά πράγματα που έχουν καταφέρει,
εύχομαι και εις ανώτερα!!
μπράβο και σε σένα Φοίβο για τις καταπληκτικές αναρτήσεις που κάνεις!!
καλό ξημέρωμα!!

J Araújo said...

Um belo post mostrando as atividades de duas atletas.

Abraço

Ζήνα Λυσάνδρου said...

Φοίβο μου, Αληθώς Ανέστη!
Σ' ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σου. Δυστυχώς, δεν έχω τον χρόνο για να γράφω, όπως θα ήθελα, όμως παρακολουθώ συνεχώς τις σελίδες σου και σε θαυμάζω και σε συγχαίρω για τα πετάγματα της ψυχής σου.

Κάθε καλό στην οικογένειά σου!
Θερμούς χαιρετισμούς.

Λεμέσια said...

Πράγματι, χρειάζεται μεγάλος αγώνας και στερήσεις για να διαπρέψει κανείς σε ένα τέτοιο άθλημα.

Συγχαρητήρια στα κορίτσια και την οικογένειά τους...

phlou...flis said...

Καλή τύχη στα κορίτσια

Unknown said...

paidia mipos kserete poia proponei ta koritsia?thelw kai gw na steilw tin kori mou kai den kserw pou stin leukwsia uparxei kapoa eidikeumeni pou borei na to kanei!!boreite na mou apantisete sto email Christiana.Vasiliou@gmail.com

Unknown said...

vre paidia mipos kserete pou proponounte ta koritsia??thelw na steilw tin kori mou se ruthmiki stin leukwsia alla den exw idea poia einai kali
boreite na dosete kamia sumvouli?