Tuesday, February 23, 2010

Ο Αντώνης Σαμαράς στην Κύπρο

Δείπνο προς τιμήν του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά που παρέθεσε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία

Σε συστράτευση και ομοψυχία για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό κάλεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Νίκου Αναστασιάδη.

Νίκος Αναστασιάδης: «Γνωρίζοντας τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά αλλά και το μεγάλο του ενδιαφέρον, δεν έχω αμφιβολία ότι κατά την εδώ παρουσία του, θα μεταφέρει το μήνυμα πως η Νέα Δημοκρατία συμπαρίσταται ενεργά πλέον στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για επίλυση του Κυπριακού, ενώ την ίδια ώρα βεβαίως προσβλέπω και σε μια στενή, στενότατη συνεργασία πλέον με το αδελφό κόμμα».

Η επίσκεψη που έγινε με πρόσκληση του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη απέδωσε τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου μεταξύ των δύο κομμάτων, σε επίπεδο αρχηγών, για προώθηση των εθνικών θεμάτων στον ευρωπαϊκό χώρο.

«Πραγματικά εγκαινιάζουμε σήμερα μια καινούργια εποχή χρησιμότητας των δύο κομμάτων για την εθνική μας υπόθεση και ουσιαστικής συνεργασίας στα διεθνή φόρα με ιδιαίτερη έμφαση στο πλαίσιο συνεργασίας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευαν ο τομεάρχης Εξωτερικών, βουλευτής Α’ Αθήνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. βουλευτής Β’ Αθήνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Σταύρος Παπασταύρου και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο Νεκτάριος Κάρυος, Γ.Γ. του Παναγροτικού και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ χαιρετά τον πρόεδρο της ΝΔ.

Πέραν από τις συνομιλίες με τον ΔΗΣΥ ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και όλες σχεδόν τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Άποψη της αίθουσας του ξενοδοχείου Χίλτον, όπου παρευρέθηκε σύσσωμο το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ.

Από αριστερά οι βουλευτές Σωκράτης Χάσικος, Χρίστος Στυλιανίδης και ο Γενικός Διευθυντής του ΔΗΣΗ Παναγιώτης Αντωνίου.

Μέλη του Πολιτικού Γραφείου.

Ο βουλευτής Τάσος Μητσόπουλος.

Από αριστερά, Φραγκίσκος Φράγκου, Γιώργος Κυπριανού, Κατερίνα Πασχαλίδη-Παντελίδου, Σπύρος Αρότης, Φοίβος Νικολαΐδης, Γιώργος Τάσου, βουλευτής, Ανδρέας Πιτσιλλίδης και Νικόλας Γιασουμής.
Νίκος Βασιλείου, Σωτήρης Σαμψών, Νεκτάριος Κάρυος, Θανάσης Τσώκος και άλλοι.

Ελένη Λουκαΐδου, επίτροπος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δημοκρατικού Συναγερμού και δημοτική σύμβουλος Λευκωσίας. Στην τελευταία σύνοδο της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και με την ευκαιρία της νέας πενταετούς θητείας της επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξελέγη σε μία εκ των θέσεων αντιπροέδρων της επιτροπής.

Ευκαιρία για... πολιτική συζήτηση...

Νικόλας Γιασουμής, Τάσος Μητσόπουλος και Φραγκίσκος Φράγκου.

Μιχάλης Ιωαννίδης, Παύλος Λιασίδης, Σάββας Χατζημηνάς, Σάβια Ορφανίδου, Ιωάννα Συγκρασίτη και όρθιος ο Βασίλης Κοντός.

Λαμπερές παρουσίες, Σάβια Ορφανίδου και Ιωάννα Συγκρασίτη.

Στάθης Παπαδάκης, Δήμητρα Καραντώκη, Μαρία Κυριακού, Πρόδρομος Προδρόμου, συνομιλούν με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Από αριστερά, Ανδρέας Πιτσιλλίδης, Μανώλης Χριστοφίδης, Νικόλας Γιασουμής, Φραγκίσκος Φράγκου, Παναγιώτης Αντωνίου, Κατερίνα Πασχαλίδη-Παντελίδου, Σπύρος Αρότης και Φοίβος Νικολαΐδης. Ο Μανώλης Χριστοφίδης, πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Υγείας, γνωστός για τους αστεϊσμούς του καθήλωσε την ομήγυρη μέχρις αργά το βράδυ.

11 comments:

Lily said...

thanks for the link, but couldn't read the post. looks like a business meeting to me...

Meropi said...

Μμμμμμ μακάρι να μην επαληθευτώ, αλλά οι θέσεις του Σαμαρά στο Κυπριακό, όπως και παλαιότερα στο Μακεδονικό, δεν ευνοούν λύση με αξιοπρεπή συμβιβασμό. Και αυτό που χρειαζόμαστε τώρα στο Κυπριακό δεν είναι άρνηση σε όλα με εθνικιστικές κορώνες, αλλά πραγματική βούληση για λύση.

Sunny_Fotini said...

Ελπίζω Μερώπη να υπάρχει σύνεση και ρεαλιστική αντιμετώπιση και από τις δύο πλευρές ώστε να οδηγηθεί το Κυπριακό σε μιά βιώσιμη λύση. Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να κρατήσουν κοινή πολιτική γραμμή ανεξάρτητα από μικροκομματικά συμφέροντα. Ο Σαμαράς πλέον είναι ηγέτης ενός μεγάλου κόμματος, τον εμπιστεύθηκαν εκατομμύρια Έλληνες και η ευθύνη που επωμίσθηκε είναι πολύ μεγάλη.

Luca and Sabrina said...

Siamo passati per un saluto!
Un abbraccio da Sabrina&Luca

Αφροδίτη Κ. said...

Με τα λίγα που κατέχω πάνω σε αυτα τα ζητήματα θα συμφωνήσω με την Φωτεινή στο ότι Ελλαδα και Κυπρος πρέπει να έχουν μια και μονο κοινή γραμμη ... το δίκαιο για την Κύπρο και του Κυπρίους είναι ένα και σε αυτό πρέπει να συγκλίνει η ελληνική πλευρά.

Καληνύχτα σας !!! ... πολλά φιλια!

Phivos Nicolaides said...

@ Sarah Sofia Ganborg. No need to read it Sarah Sofia. It's all about politics!!:):)

Luca and Sabrina. Buon giorno miei amici. Lungo tempo non visto. Non ho visto si viaggia con noi! Abbracci e un bacio.

Phivos Nicolaides said...

@ Meropi. Ακούγοντας τον Σαμαρά, δεν διέκρινα άρνηση εκ μέρους του. Η σύνθεση των ιδεών μάλλον καλό κάνει. Να συμβιβαστούμε ναι, αλλά όχι και να παραδωθούμε 'νόμιμα'...

@ Sunny_Fotini. Νέα αρχή, νέος αρχηγός, νέες προσδοκίες... Συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να υπάρχει κοινή πολιτική γραμμή και προπάντων στρατηγική...

@ Αcer_v. Μοιράζομαι τις σκέψεις σου Αφροδίτη μου. Ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα επιτύχουμε τους κοινούς στόχους και τις στρατηγικές επιδιώξεις του Ελληνισμού. Φιλιά.

شَــــذَا رُوْحٍــــــيُ said...

إظهار التحويل إلى الحروف اللاتينية
Thank you for your blog very nice and meaningful

Thanks

Phivos Nicolaides said...

شـــذا ♥ روحــــي ♥ said...
إظهار التحويل إلى الحروف اللاتينية
I Thank you for your kind visit and comment. Best regards.

phlou...flis said...

Κόσμος πάει κι έρχεται. Τώρα νομίζω πως σας έρχεται και η Ντόρα. Κάτι ψήνεται (;). Καλό μου φαίνεται όταν βλέπω το ...ΝΑΙ και το ...ΟΧΙ και το ΝΑΙ με ολίγην τουλάχιστον να βρίσκονται και να συνομιλούν. Τουλάχιστον να συνθέσουν κάτι "καλό"

elena said...

Δεν ξεχνώ την Κύπρο δεν σημαίνει μόνο την επισκέπτομαι, αυτό το κάνουν πολλοί...Σημαίνει βρίσκω λύση για ένα θέμα που χρονίζει...Εύχομαι να βρεθεί η καλύτερη!!!