Monday, October 19, 2009

Μεσημβρινές Συνευρέσεις

Εύα Στάμου
Μεσημβρινές Συνευρέσεις

Στα διηγήματα της συλλογής Μεσημβρινές Συνευρέσεις, η Εύα Στάμου, με βλέμμα διαπεραστικό και όλες τις αισθήσεις της σε επιφυλακή, εξερευνά τα όρια του ερωτισμού, τα κίνητρα, την πρακτική και τις συνέπειές του. Είτε ως μέσο προσέγγισης του άλλου, είτε ως έξοδος κινδύνου από το σκοτεινό εγώ, η σεξουαλικότητα αποδίδεται στις μικρές αυτές ιστορίες με λόγια απλά, χαμηλόφωνα και μέσα σε ένα μεσημβρινό ημίφως, πίσω από παράθυρα κλειστά. Η ερωτική πράξη γίνεται ένας τόπος, στον οποίο οι επισκέπτες προσέρχονται ο καθείς με τις αποσκευές του: την ελπίδα, το φόβο, την αγάπη, καταστάσεις που ενώνουν κάποτε τους ανθρώπους σε «αυτά τα περίεργα δικέφαλα πλάσματα», όπως λέει κάπου ο Τσαρλς Μπουκόφσκι για τους εραστές. 8 διηγήματα για τη σαρκική επαφή, τη φαντασίωση και την απελπισία. 8 διηγήματα για τον έρωτα, για την ανάγκη, για τη μοναξιά.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
978-960-6781-57-5
13Χ18 εκ.
σέλιδες 152 13,00 € Οκτώβριος 2009

Η Συγγραφέας
Η Εύα Στάμου γεννήθηκε στην Αθήνα. Έζησε στη Βρετανία όπου έκανε ανώτατες σπουδές φιλοσοφίας και διδακτορική διατριβή στην ψυχολογία με θέμα τη
συγκρότηση της προσωπικής ταυτότητας. Εργάστηκε στην Πρότυπη Ψυχιατρική Κλινική του Γιορκ και δίδαξε Ψυχιατρική Ηθική στο Πανεπιστήμιο του Μάνστεστερ.

Από το 2007 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ψυχοθεραπεύτρια ατόμων και ζευγαριών. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Ελιγμοί (2004) και Ντεκαφεινέ (2005).


Σκουφά 71Α
Αθήνα 106 80
210 3641 368


14 comments:

Σταλαγματιά said...

Γνωρίζω την συγγραφέα από προηγούμενα βιβλία της και με έχει κερδίσει ως αναγνωστικό κοινό.


Καλό ξημέρωμα

Phivos Nicolaides said...

Αναστασία. Καλημέρα και καλή βδομάδα. Η Εύα Στάμου είναι ένας δημιουργικός και πετυχημένος άνθρωπος γεμάτος ανησυχίες και ενδιαφέροντα. Το ωραίο της γράψιμο συμπληρώνει τις πνευματικές της ανηζητήσεις.

Eva Stamou said...

@Phivos

Φοίβο, αυτό είναι πραγματική έκπληξη! Είσαι τόσο γενναιόδωρος! Σε ευχαριστώ θερμά που ενημερώνεις για το νέο μου βιβλίο.


@Anastasia
Ελπίζω να βρεις ενδιαφέρον και το τρίτο μου βιβλίο. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.

Kafeini said...

Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο.

Όσα διηγήματα έχουν ήδη δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά δείχνουν μια συγγραφέα με άριστα επεξεργασμένη, ανεπιτήδευτη γλώσσα και πρωτότυπη θεματολογία.

Καλημέρα,
Κ.

zeidoron dtsoukas said...

Aγαπητέ Φοίβο καλημέρα και καλή εβδομάδα!Ενδιαφέρουσα η γραφή της κυρίας Στάμου κι επίσης ενδιαφέρον το ότι πολλοί συγγραφείς μας έχουν σπουδάσει ψυχολογία.

Betty Manousos said...

Eυχαριστω πολύ για τα ευγενικά σχ'ολιά σας.
Το βιβλιο το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον.
Μου αρέσει που είναι γραμμένο από ψυχολόγο.
Καλημέρα¨)

katrine said...

Η κ. Στάμου είναι εκπληκτική. Η διπλή της ιδιότητα την κάνει να προσεγγίζει πολύ σωστά τα θέματα μέσα απ τίς γραφές της. Δεν γράφει για να γράψει.Γράφει για να βοηθήσει, να υποστηρίξει και γιατί όχι και να προσανατολίσει όπου χρειάζεται τους αναγνώστες της.Το βιβλίο της το έχω κιόλας στα αγαπημένα προς διάβασμα. Με την πρώτη ηρεμία μου θα το ξεκινήσω.
Καλο τάξιδο και πάλι, της το έχουμε ήδη δηλώσει με την αγάπη μας,και εσείς να΄είστε καλά καλωσύνη σας.
Και από εδώ καλημερούδια

Αστρο - Συμμορίτες said...

Την γνωρίζουμε αλλά πάλι εσύ διέπρεψες!
Καλή σου εβδομάδα.

Phivos Nicolaides said...

@ Eva Stamou. Χαρά μου πραγματικά να βλέπω δημιουργικούς ανθρώπους να πετυχαίνουν σαν κι εσένα Εύα! Το μόνο που εύχομαι να μην σε χρειαστούμε και επαγγελματικά...

@ Kafeini. Τα όμορφα λόγια σου ενθαρρύνουν την Εύα να συνεχίσει το έργο της και το ωραίο ταξίδι της!

@ zeidoron. Όπως πάμε, θα χρειαστούμε ίσως, πολλούς ψυχολόγους στην κοινωνία μας...

@Betty Manousos:cutand-dry.blogspot.com. Να 'σαι καλά Μπέτυ μας. Ευχαριστίες για τα καλά σου λόγια!

@ Katrine. Η Εύα είναι καταξιωμένη επαγγελματίας και πνευματικός άνθρωπος. Είμαι σίγουρος ότι, τα καλά σου λόγια γραμμένα με ειλικρίνεια και αγάπη, αγγίζουν τις ευαισθητες χορδές της καριάς της Εύας. Ευχαριστίες και από μένα για την καλωσύνη της θετικής σου σκέψης και αύρας!

@ Αστρο - Συμμορίτες. Τώρα, τι να σας πω, ότι κοκκινίζω; Να' στε πάντα καλά καλοί μυ φίλοι! Καλή βδομάδα να' χετε.

Αφροδίτη Κ. said...

Είμαι σίγουρη ότι θα είναι καλοτάξιδες οι "Μεσημβρινές Συνευρέσεις" ... δεν έχω διαβάσει άλλο βιβλιο της Εύας Στάμου εκτός από ένα μικρό απόσπασμα που είχες αναρτήσει εσύ Φοίβο πριν λιγο καιρό ... και πραγματικά βρήκα την γραφή της υπέροχη!

Την Εύα Στάμου την διαβάζω μέσα από το ιστολόγιο της και η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι μία ξεχωριστή καθ' όλα γυναίκα και προσωπικότητα.

Καλό απόγευμα Φοίβο ... φιλιά!

Eva Stamou said...

Αγαπητέ Φοίβο,

θα μου επιτρέψεις να ευχαριστήσω θερμά τους επισκέπτες του μπλογκ σου για τα ευγενικά κι ενθαρρυντικά τους λόγια.

Καλό βράδυ.
Εύα

Phivos Nicolaides said...

@ Acer_v. Καλοτάξιδες, 'αποτελεσματικές και 'εύπεπτες' προς βρώσιν και πόσιν του πνεύματος, θα είναι οι "Μεσημβρινές Συνευρέσεις" ... της Εύας Στάμου. Αφροδίτη μου, περιμένω κάτι από σένα που το υποσχέθηκες...

@ Eva Stamou. Τhe floor is yours! Δεν χρειάζεσαι οποιαδήποτε άδεια να συμμετάσχεις στην ωραία παρέα μας, η οποία εξ' άλλου αποτελείται ως επί τω πλείστω από κοινούς άξιους φίλους, που μας τιμούν με την παρουσία και τη φιλία τους.
ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ από καρδιάς!
Αγαπητέ Φοίβο,

θα μου επιτρέψεις να ευχαριστήσω

AlexMil said...

Δεν τη ξέρω και θα ήθελα να τη γνωρίσω μέσα από τα βιβλία της.
Διαβάζω και τα πολύ θετικά σχόλια από φίλους, οπότε με τη πρώτη ευκαιρία θα γίνω αναγνώστης της.

καλό βράδυ

Phivos Nicolaides said...

AlexMil. Καλωσύνη σου Άλεξ. Να 'σαι πάντα καλά και να μας προβληματίζεις με τα ωραία σου ποιήματα!