Wednesday, October 7, 2009

Νικόλας και Αλέξανδρος Στυλιανού

Δυο αδέλφια πρωταθλητές στο Τρίαθλο

Μου δίνει μεγάλη χαρά, κάθε φορά, που γράφω για τους φίλους, συγγενείς και γνωστούς μου, όταν αυτοί ιδιαίτερα είναι δημιουργικοί, έχουν προσωπικότητα και διακρίνονται στον στίβο της ζωής. Με τη Μαρία Κωνσταντίνου ζήσαμε μαζί τα παιδικά μας χρόνια στην ίδια γειτονιά της Λευκωσίας, στο Προάστιο Νεάπολη, που από το 1974 στενάζει κάτω από τον τουρκικό ζυγό. Η Μαρία ευτύχισε να κάνει άξια παιδιά που την τιμούν με τους αγώνες και τις διακρίσεις τους στον αθλητισμό.

Οι γιοί της Νικόλας και Αλέξανδρος δυο πανέμορφα, γοητευτικά παλλικάρια δεκαεπτά και μισό ό ένας και δεκαέξι και μισό ο άλλος, ασχολούνται συστηματικά, από πολύ μικροί με τον στίβο. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν ήδη πετύχει σημαντικές επιδόσεις και διακρίσεις στο Τρίαθλο. Το Τρίαθλο είναι ένας συνδυασμός τριών αθλημάτων από διαφορετικές κατηγορίες, ο οποίος αναδεικνύει με άψογο τρόπο την άρτια φυσική κατάσταση και την αντοχή του αθλητή. Τα αθλήματα που συνθέτουν το Τρίαθλο είναι η κολύμβηση η ποδηλασία και το τρέξιμο.

Μαρία μου, συγχαρητήρια σε σένα που μεγάλωσες τέτοιους άξιους λεβέντες και στα παιδιά σου κάθε καλό και διάκριση. Να τα χαίρεσαι, πάντα ψηλά και με επιτυχίες στο στίβο του αθλητισμού και της ζωής.
Φοίβος Νικολαΐδης


Στο μέσο ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρήστου, για την απονομή των επάθλων.

Τα Λεμέσια όπως λέγονται, είναι από τα βασικά αγωνίσματα του τριάθλου, έρχονται και αθλητές από το εξωτερικό.
Ο Νικόλας έτοιμος για τους αγώνες.

Ο Αλέξανδρος σε αγώνα ποδηλασίας.
Ο Αλέξανδρος σε αγώνας δρόμου για να συμπληρωθεί το Τρίαθλο.

Ο πρωταθλητής Αλέξανδρος παραλαμβάνει τα έπαθλά του.
Να δείχνουμε τι παλικάρια βγάζει η Νεάπολη... όπως λέει η Μαρία χαριτολογώντας.

9 comments:

Cheryl said...

What a great family! It's so good that you've remained friends over the years and also that you're able to celebrate such amazing achievements. Congratulations to all:)

Phivos Nicolaides said...

Cheryl. Thank you dear friend Cheryl. I remember gorgeous Maria when she was a little girl opposite our house in the same road. Now wonder why she is so proud for her lovely boys.
Hopefully, we shall meet this evening in Salonica!!

jf said...

Τους εύχομαι και το πένταθλο!!

Κι αυτή η Νεάπολη όμως, τι παλληκάρια βγάζει...

Χαιρετίσματα στη Θεσσαλονίκη και Πτολεμαΐδα.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη said...

Xαιρομαι κι εγώ πάντα οταν βλέπω παιδια που αγωνίζονται για το ευ-ζειν

Αφροδίτη Κ. said...

Να χαίρεται η Μαρία τα παλικάρια της ... μπράβο στον Νικόλα και στον Αλέξανδρο!

Φοίβο την καλημέρα μου

katrine said...

Συγχαρητήρια στα παιδιά,είναι άξια και μπράβο τους. Πάντα θα το λέω επίσης πως θαυμάζω τους ανθρώπους που προβάλλουν, αναγνωρίζουν και εκτιμούν φιλίες,Διότι τίποτε δεν είναι δεδομένο.
Καλό ΣΚ καλημέρες

Desire Fourie said...

Would have loved to be able to read about this triathlon, but unfortunately the translator does not work ... perhaps you can help.
Many thanks.

Phivos Nicolaides said...

@ JamanFou. Η Νεάπολη πάντα έβγαζε προσωπικότητες και ωραίους ανθρώπους. Είναι τραγικό το ότι σήμερα, βρίσκεται υπό τον στρατιωτικό έλεγχο του Τούρκου εισβολέα. Χαιρετίσματα από Θεσσαλονίκη και Πτολεμαΐδα!

@ Ρίκη Ματαλλιωτάκη. Είναι, να μην χαίρεται κανείς για έτσι παιδιά;

@ acer_v. Καλή Αφροδίτη καλημέρα. Γύρισα ψες από Θεσσαλονίκη! Φιλιά στα πανέμορφα και άξια παιδιά σου.

@ katrine. Συγχαρητήρια στα παιδιά και μπράβο σου και σε σένα Κατερίνα, που αναγνωρίζεις ότι πρέπει να ενθαρρύνουμε τους άλλους, σε ότι καλό έχουν να επιδείξουν!

Phivos Nicolaides said...

Desire Fourie. The story is about two young brothers, Alexandros and Nicholas. Their mon Maria, is an old neighbour of mine! The young boys (both under 18) won awards and trophies in the Triathlon competition (swimming, cycling and running). This post is dedicated to them, to encourage young athletes to participate in sports... The pictures speak by themeselves!