Tuesday, July 7, 2009

Ελένη Δαφνίδη

Η ταλαντούχα συγγραφέας

Η Ελένη Δαφνίδη γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1978. Το 1996 αποφοίτησε από το κλασικό τμήμα του Παγκυπρίου Γυμνασίου και ακολούθησε νομικές σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη στιχουργική και την ποίηση. Ζει και εργάζεται ως δικηγόρος στην Αθήνα.

Το πρώτο της βιβλίο ήταν το μυθιστόρημα με τίτλο "Η εξολόθρευση της Μπάρμπι" το οποίο έχει μεταφραστεί στα γερμανικά. Το δεύτερο της μυθιστόρημα έχει τίτλο "Μικρές απιστίες μεγάλες τιμωρίες".

Η Ελένη είναι ένας νέος συγγραφέας με πηγαίο ταλέντο, ωραίο γράψιμο και ευρυματικό χιούμορ, με το οποίο διανθίζει τα γραπτά της κείμενα. Χωρίς επιτήδευση, με καθαρό λόγο, πλούσιο λεξιλόγιο και ζωντανές περιγραφές, πλάθει νέες λέξεις και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ευχάριστη ανάγνωση των κειμένων της. Με την πέννα της 'σχεδιάζει' ιστοριούλες με ανεπανάληπτες πλοκές, γεμάτες χρώματα, μυρωδιές, δράση, φαντασία και φρεσκάδα.

Οι δυνατότητές της είναι μεγάλες και το μέλλον ξανοίγεται διάπλατα μπροστά της. Η προσωπικότητά της εγγυάται και το διάβα της πετυχημένης διαδρομής της. Η Ελένη είναι από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη μου φίλη στο διαδίκτυο και την ευχαριστώ για τη σταθερή της φιλία.
Φοίβος Νικολαΐδης



Δείτε το προσωπικό της ιστολόγιο: Eleni Dafnidi

7 comments:

jf said...

Και εις άλλα [βιβλία] με υγείαν, επιτυχία και έμπνευση...

Anonymous said...

την ξερω ειναι φοβερη!

Eva Stamou said...

Καλημέρα Φοίβο. Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάρτησή σου. Ναι είσαι καλά που μας ενημερώνεις για την εκδοτική δραστηριότητα νεότερων συγγραφέων.

Eleni Dafnidi said...

Φοίβο σε ευχαριστώ πολύ για την παρουσίαση! Όντως είχαμε επικοινωνία προτού καν φτιάξω τον δικό μου χώρο. Με τη μόνη διαφορά ότι εσύ έχεις παρουσία σε κάθε ανάρτηση μου, ενώ εγώ σε αμελώ που και που επειδή δεν σε προλαβαίνω!!!! Είσαι ίσως ο πιο τακτικός, επιμελής και ενημερωμένος μπλόγκερ του διαδιχτύου και δεν θα μπορούσα να σε αφήσω χωρίς μία επιβράβευση. Αυτό εννοείται!
Όσο για το «Lovely blog award» σε παραπέμπω στο Γυάλινο Δάκρυ
http://rozgalaziathalassa.blogspot.com/
που έχει αναρτήσει και τις λεπτομέρειες της διαδικασίας ώστε αν το αποφασίσεις να του δώσεις και διεθνή συνέχεια μιας και εσύ ξέφυγες από τα ελληνικά σύνορα!

Phivos Nicolaides said...

@JamanFou . Και εις άλλα πάρα πολλά [βιβλία] με το καλό, γιατί η έμπνευση και το ταλέντο υπάρχουν...

@ H ψαχασθενής. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά!

@ Eva Stamou. Μέσα στο πολλά ‘πρέπει’ είναι και η ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ των άλλων και όχι μόνο του εαυτού μας… Να ‘σαι καλά Εύα.

@ Eleni Dafnidi. Άμα ήταν να με προλαβαίνεις!! Ευχαριστώ πάντως για την επιβράβευση. Για να είμαι ειλικρινής, μέχρι σήμερα δεν αποφάσισα να προωθήσω αυτού του είδους την ενθάρρυνση, γιατί πρώτο, τα προσωπικά λόγια και η παρουσίαση φίλων είναι πολλαπλώς πιο ισχυρή και δεύτερο, δεν μπορώ, ειλικρινά, να ξεχωρίσω τους φίλους μου. Πίστεψέ με δεν θα ένιωθα καθόλου καλά…

Αφροδίτη Κ. said...

Αν και δεν έχω διαβάσει το βιβλίο φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και πιστεύω πως είναι χάρισμα σε έναν συγγραφέα να μπορεί να μας χαρίζει παράλληλα με την πλοκή και χιούμορ ... θα το διαβάσω σίγουρα!

Phivos Nicolaides said...

acer_v. Έτσι, πιστεύω κι εγώ Αφροδίτη. Η καλή γραφή με συνδιασμό το ωραίο χιούμορ είναι μεγάλο πλεονέκτημα!