Saturday, January 31, 2009

Μάτια μου

Το νέο βιβλίο της Μαρίας Τζιρίτα

Πόσο αληθινά χαίρομαι όταν μαθαίνω για τις επιτυχίες των φίλων μου. Σήμερα μοιράζομαι μια τέτοια χαρά για το ‘νεογέννητο’ βιβλίο της αγαπητής φίλης Μαρίας Τζιρίτα, η οποία μετά την πρώτη της επιτυχία με «Το παιδί της αγάπης», μας παρουσιάζει με δικαιολογημένη υπερηφάνεια το νέο της βιβλίο «Μάτια μου».

Μόνο από τους τίτλους των βιβλίων της Μαρίας, μπορεί εύκολα κάποιος να καταλάβει, πόσο ευαίσθητος άνθρωπος είναι, γεμάτη αισθήματα και αγάπη για τον συνάνθρωπό της. Το γράψιμό της απλό, κατανοητό και ευχάριστο εξασφαλίζει την επιτυχία και του δεύτερου βιβλίου της.

Κάθε νέο βιβλίο συγγραφέα είναι και μια νέα πρόκληση για τον ίδιο, μια νέα ‘αναστάτωση’ στα τρίσβαθα της ψυχής του. Η ψυχική αυτή και πνευματική ενατένιση της Μαρίας, θα μας δώσει όλους εμάς την ευκαιρία να απολαύσουμε ακόμη ένα γραπτό ταξίδι στον κόσμο της.

Μαρία μου, συγχαρητήρια από καρδιάς πάντα μπροστά και δημιουργική, με τα μάτια σου ανοιχτά, για τα παιδιά της αγάπης…

Φοίβος Νικολαΐδης


Εκείνο το απόγευμα κάθονταν οι δυο τους στο μόλο, πάνω στα δίχτυα των ψαράδων. Της είχε προτείνει ο Λουκάς να καθίσουν να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα. Η Λένα μύριζε τον αέρα, ανάσαινε την αλμύρα της θάλασσας και ρουφούσε τα λόγια του με ακόρεστη δίψα. "Μακάρι να μπορούσες να το δεις Λενιώ..." της είπε εκείνος. "Το βλέπω Λουκά. Το βλέπω μέσα από σένα. Εσύ είσαι τα μάτια μου." Ο Λουκάς και η Λένα, η τυφλή φίλη του, αγαπιόντουσαν από παιδιά. Ονειρεύονταν να παντρευτούν και να ζήσουν για πάντα ευτυχισμένοι στο χωριό τους. Αλλιώς όμως τα ''φερε η τύχη… Τριάντα χρόνια αργότερα, οι ίδιοι πρωταγωνιστές θα ξανασυναντηθούν κάτω από πολύ ιδιόμορφες συνθήκες, σε διαφορετικούς ρόλους αυτή τη φορά. Άραγε, άντεξε στο χρόνο εκείνη η αγάπη; Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης, έρωτα και πάθους, μέσα από δυο μάτια που δεν είδαν ποτέ το φως του ήλιου.

8 comments:

Maria Tzirita said...

Χίλια,χίλια,χίλια ευχαριστώ! Με φίλους σαν εσένα Φοίβο μπορώ ν'αντικρύζω τη ζωή πιο αισιόδοξα!
Καλή μέρα και καλό σαβ/κο!

jf said...

Εύχομαι πάντα εμπνευσμένες συγγραφικές διαδρομές...
Την πολύ-καλημέρα μου

Phivos Nicolaides said...

Maria Tzirita. Κι εγώ το ίδιο για σένα. Χίλια 'Μπράβο' σου Μαρία μου. Το αξίζεις πέρα για πέρα!

Phivos Nicolaides said...

JamanFou. Καλημέρα και σε σένα Ιωάννα μου κι ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Πάντα καλή κι ευγενική!

ΕΛΕΝΑ said...

Κυκλοφόρησε???
Αααα, τι ωραία!!! Και τι όμορφο εξώφυλλο!!! Μόνο από αυτά που διάβασα, καταλαβαίνω ότι θα είναι υπέροχο. Οχι δηλαδή ότι είχα και την παραμικρή αμφιβολία ότι βιβλίο της Μαρίας δεν θα είναι υπέροχο.
Μαράκι μου όλες τις επιτυχίες σου εύχομαι και για αυτό το βιβλίο σου!!
Φοίβο μπράβο που το παρουσίασες, μόλις το διαβάσω θα βάλω κι εγώ ανάρτηση στο blog μας, η Μαρία νομίζω αξίζει πολλά:))

Phivos Nicolaides said...

ΕΛΕΝΑ. Να ΄σαι καλά ωραία μας Έλενα! Πιστεύω ότι κάθε καλό πρέπει να το προβάλλουμε. Επίσης, η συλλογική και ομαδική εργασία είναι αυτή που βγάζει τα καλύτερα αποτελέσματα. Δυστυχώς, στη χώρα του 'ΕΓΩ' είναι λιγάκι δύσκολο, να δούμε τον καλύτερό μας!!!
Ήταν το ελάχιστο, για την ώρα που μπορούσα να κάνω για μια φίλη τόσο δημιουργική και επιτυχημένη.

Adamantia said...

Καλή επιτυχία στη Μαρία γιατί της αξίζει και κάθε ευτυχία στα προσωπικά της ταξίδια!

Phivos Nicolaides said...

Adamntia. Σίγουρα, της Μαρία αξίζουν οι ευχές και τα συγχαρητήρια μας Αδαμαντία μου.