Thursday, January 22, 2009

Νέος γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ ο Άντρος Κυπριανού.


Άντρο Κυπριανού συγχαρητήρια και καλές επιτυχίες στο έργο σου

Ποιος είναι ο Αντρος Κυπριανού

Ο νέος γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 26 Οκτωβρίου 1955. Είναι επαγγελματικό στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.

Σπούδασε πολιτική μηχανική στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο (ΑΤΙ). Παρακολούθησε, επίσης, κύκλο μαθημάτων στον τομέα των παιδαγωγικών, που οργάνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και μετεκπαιδεύθηκε σε θέματα τεχνολογίας του ξύλου στην Εκπαιδευτική Σχολή του Ρίμινι στην Ιταλία.

Εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις στις εκλογές της 27ης Μαΐου 2001 και επανεξελέγη στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2006.Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Επιλογής, καθώς και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.

Σήμερα είναι μέλος της Επιτροπής Επιλογής, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών.Είναι επίσης αρχηγός της αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τον Απρίλιο του 2008 εξελέγη ομόφωνα ένας εκ των αντιπροέδρων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το έτος 2008.Διετέλεσε επικεφαλής του Αθλητικού Γραφείου, του Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Γραφείου Περιβάλλοντος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.

Ήταν ως σήμερα γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για τις διεθνείς σχέσεις, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

4 comments:

Meropi said...

Καλορίζικος και ανοικτά μυαλά να έχει του εύχομαι! Mακριά από δογματισμούς.

Phivos Nicolaides said...

Meropi. Από δογματισμούς δεν ξέρω, αλλά ο Άντρος είναι ένας πολιτικός χαμηλών τόνων, ισορροπημένη προσωπικότητα, ανθρώπινος και του ευχόμαστε όλοι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του!

phlou...flis said...

Δυστυχώς για μένα, όλοι αυτοί οι ...νέοι πολιτικοί -όντας εκτός Κύπρου δύσκολα παρακολουθώ τους πολιτικούς- μου είναι άγνωστοι. Εύχομαι να είναι καλός στο πόστο που του ανατέθηκε. Μοιραία θα γίνεται η σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Phivos Nicolaides said...

Phlou...flis. Φώτη, δεν είναι ανάγκη να τους ξέρεις όλους! Άσε σε μας να τους παρακολουθούμε από κοντά κι εσύ αυτούς εκεί στην Αθήνα... Δεν είναι κατ' ανάγκη μοιραίο να γίνεται σύγκριση με τον προκάτοχο.
Ο Άντρος Κυπριανού είναι δοκιμασμένος πολιτικός, νέος, χαμηλών τόνων, με θετική σκέψη και έχει πολλά να προσφέρει.
Αν έχει κάποια αξία αυτά που λέω, είναι γιατί δεν υποστηρίζω το Κόμμα του!!!
Ο πολιτικός πολιτισμός όμως επιβάλλει να είμαστε 'κόσμιοι' πολιτκά και προπάντων με ήθος.