Sunday, January 18, 2009

Νίκος Αναστασιάδης

«Μετά την απόκτηση του πρώτου μου εγγονού που σήμερα είναι 4,5 χρόνων, οι ελεύθερές μου ώρες διατίθενται στο να είμαι κοντά του». Αυτό εξομολογείται σε συνέντευξη του, η οποία δημοσιεύθηκε στο «Down Town», ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης. Η εικόνα, όμως, «μιλά» πάντοτε, πολύ περισσότερο απ' ό,τι τα λόγια. Γι' αυτό, η φωτογραφία στο γραφείο του μαζί με τον εγγονό του, τα λέει όλα.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Νίκος Αναστασιάδης εξηγεί πότε και γιατί δάκρυσε στην Κερύνεια, ενώ αποκαλύπτει ότι από τους πολιτικούς του αντιπάλους ξεχώριζε τον Τάσσο Παπαδόπουλο για την οξυδέρκειά του και τον Νίκο Κατσουρίδη, τον οποίο χαρακτηρίζει «ισχυρό συζητητή».

Εφημερίδα ‘Φιλελεύθερος’ 4.1.2009

4 comments:

phlou...flis said...

Γιατί να δακρύσει όντας στην Κερύνεια; Κάτι θα μπήκε στο μάτι του ίσως;

Phivos Nicolaides said...

Phlou...flis. Υποθέτω Φώτη, πως δάκρυσε για τα χάλια μας και τον αθεράπευτο φανατισμός μας, που δεν μας επιτρέπει, ενώ βλέπουμε, να μην μπορούμε να διακρίνουμε...

Anonymous said...

Ο Παπαδόπουλος εκτιμούσε επίσης τον Αναστασιάδη. Σε μια περιπέτεια υγείας που είχε στις Βρυξέλλες ο Παπαδόπουλος, η κυπριακή αποστολή αποχώρησε για το αεροδρόμιο και ο Αναστασιάδης τον συνόδευσε για εξετάσεις στο νοσοκομείο για ένα 24ωρο. Σε κάποια στιγμή, ενώ νόμιζε ότι κοιμόταν, τον σκέπασε μάλιστα και με την κουβέρτα (ανέφερε ο ίδιος ο Παπαδόπουλος σε συνέντευξη του). "Είναι νευρικός, αλλά καλή ψυχή, κατά βάθος", τόνισε.

Αυτά δεν έχουν να κάνουν με την πολιτική, αλλά πιστεύω, ότι αξίζουν να καταγράφονται και να γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό. Απλά κι όμορφα παραδείγματα εναντίον των φανατισμών...

Αγαπητέ Φοίβο, σε χαιρετώ...

Phivos Nicolaides said...

Λεμέσια. Πολύ ενδιαφέρο αυτό που καταγράφεις. Όμορφες, ανθρώπινες σκηνές της καθημερινότητάς μας που υποδεικνύουν ότι ο φανατισμός και η μισσαλοδοξία δεν θα πρέπει να έχουν χώρο στο μυαλό και στις καρδιές μας... Λεμέσια μου σ' ευχαριστώ.