Tuesday, November 18, 2008

Τιμή στους Κύπριους ολυμπιονίκες και παραολυμιονίκες

Εκδήλωση βράβευσης
για του Κυπρίους Ολυμπιονίκες του Πεκίνου


Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες με μεγάλη επιτυχία στο Ολυμπιακό Μέγαρο η ειδική τελετή βράβευσης των Κυπρίων Ολυμπιονικών από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Οι βραβευθέντες ήταν: Άντρη Ελευθερίου, Γιώργος Αχιλλέως, Αντώνης Αρέστη, Αντώνης Νικολαΐδης και Καρολίνα Πελενδρίτου. Βραβεύτηκε επίσης η Ομοσπονδία Σκόπευσης για τα 25χρονά της.
Κύριος ομιλητής στην κατάμεστη αίθουσα ήταν ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος με θέμα «Η Κύπρος που κερδίζει».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου, ο αντιπρόεδρος και επίτροπος Παιδείας του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Τορναρίτης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ουράνιος Ιωαννίδης και ο επίτροπος Αθλητισμού του Δημοκρατικού Συναγερμού Ζαχαρίας Κυριάκου, ο οποίος είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης.
Καρολίνα Πελενδρίτου, Βίβιαν Σπανούδη-Αβραμοπούλου, Λία Τορναρίτη, Έλενα Πελενδρίτου, Ανθή Δημητρίου, Πόπη Νικολαΐδου

Η Καρολίνα με τη μητέρα της Έλενα Πελενδρίτου

Σάββια Ορφανίδου, Φοίβος Νικολαΐδης, Καρολίνα Πελενδρίτου, ο βουλευτής Νίκος Τορναρίτης, Έλενα Πελεδτρίτου, Πόπη Νικολαΐδου και Ιωάννα Σιγκρασίτη

Καρολίνα Πελενδρίτου, ο βουλευτής Νίκος Τορναρίτης, Έλενα Πελενδρίτου και Πόπη Νικολαΐδου
Βίβιαν Σπανούδη Αβραμοπούλου, Λία Τορναρίτου και Πόπη Νικολαΐδου
Φοίβος Νικολαΐδης, Καρολίνα Πελενδρίτου, Ζαχαρίας Κυριάκου, ο βουλευτής Τάσος Μητσόπουλος και η Έλενα Πελενδρίτου

Ο βουλευτής Τάσος Μητσόπουλος, η βουλευτής Μαρία Κυριακού και η Σάββια Ορφανίδου

Ο βουλευτής Νίκος Τορναρίτης και η Καρολίνα Πελενδρίτου
Μετά τη βράβευση ο Δημοκρατικός Συναγερμός παρέθεσε δεξίωση για τους τιμηθέντες αθλητές και όλους τους προσκεκλημένους μεταξύ των οποίων ευρωβουλευτές, βουλευτές και ο Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Δημήτριος Ράλλης. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο ΟΠΑΠ, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.











14 comments:

Eleni Dafnidi said...

Οι αθλητές που αγωνίζονται με το σπαθί τους, αξίζουν όλο τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματα όλων μας. Μπράβο στα παιδιά.

Φοίβο, η Καρολίνα είναι τόσο όμορφη και από κοντά; Αυτό το κορίτσι ακτινοβολεί κυριολεκτικά!
(Βέβαια τώρα που είδα και τη μαμά κατάλαβα ότι είναι οικογενειακό το φαινόμενο!!!!)
Παρακολουθώ την πορεία της και δεν σου κρύβω ότι κάθε φορά που διαβάζω στις εφημερίδες για την διαμάχη της με τον ΚΟΑ λυπάμαι και θυμώνω όσο δεν φαντάζεσαι... Η θέση των αθλητών δεν είναι στα δικαστήρια και όποιος κατάλαβε κατάλαβε...
Αν δεν κάνω λάθος-αν κάνω διόρθωσε με- κάτι άκουσα για ένα χειρουργείο στο οποίο έπρεπε να υποβληθεί αυτές τις μέρες. Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά αν ισχύει αυτό εύχομαι γρήγορη ανάρρωση.

Να έχεις μία όμορφη μέρα.

Phivos Nicolaides said...

Eleni dafnidi. Σ' όλα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια και μπράβο. Η Καρολίνα είναι ένα πανέμορφο και χαρισματικό κορίτσι. Εκείνο που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και γι' αυτό την εκτιμώ ιδιαίτερα, είναι το ήθος που τη διακρίνει, η σκληρή δουλειά και προσπάθεια που καταβάλλει και η ολοκληρωμένη προσωπικότητα που διαθέτει. Μιλά άνετα και εκφράζεται απόλυτα κατανοητά, πράγμα όχι συνηθισμένο για πολλούς...
Η διαμάχη με τον ΚΟΑ είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός, όχι φυσικά για την ίδια!
Βλέπω Ελένη μου είσαι αρκετά ενημερωμένη, γιατί η Καρολίνα μας έκανε μια μικρή εγχείριση στο πόδι πριν λίγες μέρες στην Αθήνα.

Natassa said...

με μπέρδεψαν λίγο τα σχόλια παραπάνω...δεν καταλάβα τα περί διαμάχης ...

Phivos Nicolaides said...

Natassa. Μετά τις επιτυχίες της Καρολίνας, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) της υποσχέθηκε κάποιο χρηματικό ποσό ως πριμ, το οποίο μετά τα πανηγύρια προσπάθησαν να το μειώσουν ή ακόμη και να το ανακαλέσουν!
Η Καρολίνα πάντως είναι ένα ζωντανό παράδειγμα για μίμηση. Αγωνίστρια στους στίβους και ηρωίδα της ζωής!

phlou...flis said...

Μεγάλο φαγοπότι διέκρινα. Δε ξέρω για τους μεζέδες και την οινοποσία, αλλά για τα παιδιά η επιτυχία είναι τεράστια. Αποδεικνύουν πως ζουν, υπάρχουν, αγνωίζονται και ενίοτε νικούν.

Phivos Nicolaides said...

phlou...flis. Μεγάλο φαγοπότι για τις μεγάλες επιτυχίες της μικρής Κύπρου μας!

jf said...

Εύγε και πάλι εύγε ιδιαίτερα για την ψυχική τους δύναμη!
Παραδείγματα προς μίμηση για πολλούς αρτιμελείς [?] από μας, που εγκαταλείπουμε στην πρώτη δυσκολία.

Phivos Nicolaides said...

JamanGou. Εύγε και μπράβο τους και σ' αυτούς που εκτιμούν και αντιλαμβάνονται τις υπεράνθρωπες αυτές προσπάθειες. Μπράβο σου JamanFou.

Adamantia said...

Mπραβο σε ολα τα παιδια και σε οσους τα στηριζουν! Φοιβο μου...κανε την επομενη φορα ενα ζουμ στα φαγητα ετσι για να μας κανεις να ζηλεψουμε λιγο..
Καλημερααα!

Phivos Nicolaides said...

Adamantia. Ναι, ατέλειωτα μπράβο στα παιδιά και σ' αυτούς που τα στηρίζουν ανιδιοτελώς. Όπως βλέπεις στις φωτογραφίες, τα πιάτα είναι άδεια. Τα καθαρίσαμε όλα!!! Την επόμενη φορά όμως, θα σου κάνω το χατήρι! Καλό απόγευμα.

Roadartist said...

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που υπερνικούν τα εμπόδια και φτάνουν στους στόχους τους..αλλά και σε κείνα που παλεύουν χρόνια και δε κατέκτησαν ακόμη κάποιο μετάλλειο.
Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που αγωνίζονται και δε σταματάνε να κηνυγάνε τα όνειρα τους..
Και στην μικρή μας Κύπρο..
Να είσαι καλά Φοίβο.

Phivos Nicolaides said...

Roadartist. Ακριβώς όπως τα λες. Συγχαρητήρια στους αγωνιστές της ζωής, τους μαχητές που κυνηγάνε τα όνειρα τους.

Natassa said...

εχώ πλάσει ένα μύθο με το μυαλό μου για την Κύπρο ...νόμιζα πως επειδή έχετε αλλη κυβέρνηση ότι διαφέρετε..προς το καλύτερο, αλλά ένα δυο δημοσιευματα και μια συνάντηση με ένα συνεργάτη με έβαλε στην θέση μου και με προσγείωσε στην πραγματικότητα.
Μου είπε ο συνεργάτης "είμαστε τόσο Ελληνες όσο είστε και εσείς ..."

Phivos Nicolaides said...

Natasa. Δεν ξέρω Νατάσσα μου σε τι διαφέρουμε (εννοείται τοπικά) αλλά αυτό που λες, μου θυμίζει το : "Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα". Γιατί όχι και στην Κύπρο... Ίδιοι μύθοι, ίδια παραμύθια, ίδιες ιστοριούλες για αγρίους... Είμαστε Έλληνες τι στο καλό είμαστε!!!